Рівне Інформ

Яготинський маслозавод спростував новину про закриття

Яготинський маслозавод спростував новину про закриття
283153 ПЕРЕГЛЯДІВ

У грудні минулого року в українських ЗМІ, почали з’являтися голосні заголовки, типу “Яготинський маслозавод" припиняє свою діяльність”.

 

Пресцентр групи компанії “Молочний альянс”, на своїй офіційній  сторінці опублікувала звернення, у якому спростував інформацію про закриття. 

 

Як повідомляється, “Яготинський маслозавод” продовжує свою діяльність, як написала пресслужба підприємство працює як і раніше та продовжує постачати свою продукцію за відповідним графіком. 

 

Також було зазначено у звернені  та інші підприємства групи компаній “Молочний альянс”, не припинили свою роботу, та продовжують працювати у звичайному режимі. 

 

Інформація про припинення виготовлення продукції з 1 січня поточного року не була згадана у листах, керівництво підприємства не припиняло виробляти продукцію 

 

У повідомлені було згадано і про експортні відвантаження, повідомляється, що вони також продовжуються у звичайному режимі, з причини того, що ГК “Молочний альянс”, має ряд зобов'язань перед іноземними партнерами та не можуть залишити споживачів без обіцяної продукції. 

 

За інформацією нацбанку України український бізнес у грудні 2021 року погіршив свої оцінки стосовно економічного становища підприємств. Про це зазначає ІОДА, який розраховується щомісячно .У грудні 2021 року - 48,6, у порівнянні з 49,8 у листопаді. 

 

Експерти пов’язують  це зі стрімким підвищенням цін на енергоносії та дефіцитом сировинних товарів і ускладненням ситуації з ковід-19.

 

Зазначається, що листи, які були оприлюднені українськими засобами масової інформації, були адресовані партнерам для повідомлення про критичну ситуацію, яка склалася не тільки на вищезгаданому підприємстві, а й всій галузі. 

 

Причиною критичної ситуації на виробництвах "Молочний альянс" стало збільшення ціни на газ у 9 разів, електроенергія здорожчала у 2,5 раза, таропакувальні матеріали виросли у ціні більше ніж на 40%, а сировина на 25%.

 

За словами керівництва підвищити ціни на свою продукцію на адекватну рівні вони не змогли.Вищезгадані підвищення цін сприяли тому, що у 4 кварталі завод мало того, що нічого не заробив, ще й працював зі збитками.

 

Продовжувати таку тенденцію довгий період просто не вигідно, оскільки надалі це може привести до подальшого вимивання обігових грошей та неспроможності заплатити за газ, сировину, упаковування та виплатити гроші робітникам. 

 

Як повідомляє пресслужба,  було  написано звернення до постачальників з проханням тимчасово скоротити суму виплати за сировину та упаковування.

 

У випадку будь-яких змін у роботі підприємств, скорочення асортименту і т.д, на офіційному сайті “Молочний альянс” буде опубліковано всю інформацію.



© 2020 rivne-inform

Мої відео