Рівне Інформ

Rheinmetall придбав виробника спецтехніки в Румунії

Rheinmetall придбав виробника спецтехніки в Румунії
369395 ПЕРЕГЛЯДІВ

Глобальний виробник озброєння виражає бажання стати ключовим партнером збройних сил сусідніх країн, як вказано в публікації про придбання, де використані схематичні зображення танків і бронетранспортерів. Rheinmetall придбав індустріальний комплекс в Румунії для укріплення східного флангу НАТО. Угода вимагає затвердження румунського уряду. Rheinmetall вважає, що придбана компанія має потенціал для реалізації продукції на ринку на суму 300 мільйонів євро. Аналітики також вказують на можливі замовлення в розмірі трьохзначної суми в мільйонах євро у 2024 році. Румунський виробник вантажної автомобільної та спеціальної техніки є стратегічним для України підприємством. З 2022 року разом із Rheinmetall тут відбувається ремонт військової техніки у Сату-Маре, що розташоване за 17 км від кордону з Україною.

Румунія приєдналася до списку країн східного флангу НАТО, де тепер розташовані потужності Rheinmetall, в додаток до Угорщини та Литви. Для Румунії це угода також означає виконання об'ємного контракту, укладеного в грудні 2023 року з німецьким виробником на виробництво «протиповітряних систем на 328 мільйонів євро», повідомляє компанія Rheinmetall.

У своєму офіційному прес-релізі німецький концерн не конкретизує асортимент продукції, який буде виготовлятись на румунському заводі, проте наголошує на значному розширенні виробництва і наданні послуг «збройним силам сусідніх країн».

«В новому об'єднанні компаній Rheinmetall і Automecanica, що розвивається, мається на меті стати ключовим партнером для збройних сил Румунії та сусідніх країн, пропонуючи значно розширений асортимент продуктів і послуг», - йдеться у прес-релізі Rheinmetall.

Раніше Rheinmetall повідомив, що в найкоротший термін планує побудувати підприємство з виробництва боєприпасів. Крім того, німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft розпочала будівництво сервісного центру бронетехніки в Україні. Розгортання ремонтних потужностей значно підвищить ефективність та скоротить терміни відновлення техніки.

© 2020 rivne-inform

Мої відео