Рівне Інформ

Невчасно відкриті дільниці, зіпсовані бюлетені та заборонена агітація

Невчасно відкриті дільниці, зіпсовані бюлетені та заборонена агітація
33295 ПЕРЕГЛЯДІВ

На першу половину дня виборів зафіксовано декілька порушень на Дніпропетровщині. Дільниця у школі № 79 розпочала свою роботу на дві години пізніше.

Причина — члени комісії у п’ятницю поставили штамп "Вибув" на прізвищі не того кандидата та зіпсували понад двох тисяч бюлетенів. Сьогодні їм привезли нові бланки, на їх проштамповку й пішло багато часу.

Плутатина з бюлетенями спіткала і 310-ту виборчу дільницю Дніпра. 500 бюлетенів поїхали за іншою адресою, де їх помилково і проштампували.

"Вони всі будуть віднесені до категорії "Ті, що не підлягають врахуванню", — зазначив голова правління "Комітету виборців України" в області Станіслав Жолудєв.

У дніпровській школі № 44 виборці округу №25 скаржаться на те, що через погане освітлення неможливо розгледіти інформаційні плакати на виборчих дільницях. Особливо страждають люди зі слабким зором.

У цій же школі близько 10-ї ранку спостерігачі викликали поліцію через несанкціоновану агітацію. Плакати, які закликають голосувати за одного з мажоритарних кандидатів, висять просто на стовпах біля паркану школи. Тобто поза виборчою дільницею.

"Ми намагалися зняти самотужки, але така висота, що ніхто з нас не зміг. Тоді ми зателефонували в комунальну службу нашого району, але сьогодні о пів на сьому, коли прийшли на роботу, ми констатували, що вони досі висять", — розповідає голова ДВК 121089 ОВК 25 Ніна Войтович.

У Соборному районі Дніпра мешканці звернули увагу на три порушення, які стались на виборчій дільниці у монтажному технікумі.

"Плакати інформаційні розташовані в 2 ряди і це можна розглядати, як порушення рівноправне висвітленню інформації про кандидатів та партій. Ще порушення там же — на одну стаціонарну скриньку менше, ніж передбачено законом і ще одне — приміщення для голосування змінене", — каже голова правління "Комітету виборців України" в області Станіслав Жолудєв.

А ось поблизу однієї з виборчих дільниць на житловому масиві Тополя агітували… печивом. Його продавали за 5 копійок, тут же пригощали водою. Активісти району викликали поліцію. Всередині торгової ятки жодних плакатів не знайшли, тож за кого саме агітували наразі невідомо. Правоохоронці склали акт про незаконну торгівлю.

У Чумаках двічі порушила закон сама комісія. Там видали бюлетень на підставі ксерокопії паспорту та комісія прийняла про це рішення.

"Жодних рішень з 8 до 20 дільнична виборча комісія приймати не може, бо для цього слід перервати процедуру голосування, яка є безперервною. Тобто комісія двічі порушила закон", — каже голова правління "Комітету виборців України" в області Станіслав Жолудєв.

Читайте також: У Кривому Розі зафіксували майже два десятки звернень про правопорушення

© 2020 rivne-inform

Мої відео