Рівне Інформ

Ексміністра оборони України Лебедєва заочно взяли під варту у справах про розстріли на Майдані

Ексміністра оборони України Лебедєва заочно взяли під варту у справах про розстріли на Майдані
279498 ПЕРЕГЛЯДІВ

Печерський районний суд м.Києва обрав Павлу Лебедєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це судове рішення дозволяє розпочати процедуру екстрадиції стосовно колишнього міністра. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Наразі чиновник переховується від слідства. Він зник після трагічних подій у центрі столиці у лютому 2014-го.

За клопотанням прокурора Офісу Генерального прокурора Печерський суд 25 травня 2020 року розглянув кримінальне провадження за фактом організації тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі, умисних вбивств, скоєних з 18 по 20 лютого 2014 року на Майдані. У цій справі розслідуються факти перевищення влади експрезидентом України та високопосадовцями, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, у тому числі, умисних вбивств.

Також Офіс Генпрокурора повідомляє, що прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia).

Довідка: Павло Лебедєв – український та російський бізнесмен, народився у Краснодарському краї. Народний депутат України трьох скликань. Обіймав посаду міністра оборони у період з 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року. Його помітили у Кремлі під час «прийняття» Криму до Росії. У жовтні 2017 року йому повідомили про підозру у сприянні протидії акціям на Майдані.

© 2020 rivne-inform

Мої відео