Рівне Інформ

Чи домовляться між собою Україна та Угорщина? Що на порядку денному сьогодні у Кулеби та Сійярто?

Чи домовляться між собою Україна та Угорщина? Що на порядку денному сьогодні у Кулеби та Сійярто?
122122 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомили в Міністерстві закордонних справ сьогодні до України прибув Сійярто. На порядку денному сьогодні розгляд мовного питання, яке давно вже цікавить обидві сторони. Раніше вже проводили засідання, на якому вони вирішили ряд провокативних питань, що раніше існували між країнами. Проте зараз певний ряд питань вже вирішено. Тож продовжуємо вирішувати ті, що залишились.

Тепер Дмитро Кулеба разом з Петером Сійярто будуть обговорювати закон про освіту. Вони хочуть розв'язати всі питання, які стосуються 40 шкіл із найменшою кількістю населення. Угорці хочуть, аби на Закарпатті, де наразі мешкає велика кількість Угорців, були введені години угорської мови. Скільки годин та чи обов’язково для всіх обговорюватимуть сьогодні під час зустрічі.

Крім того, влада Угорщини запевняє, що вони хочуть відкрити новий прикордонний пункт. Через те що бюджетом України не передбачено будівництво доріг, вони самостійно нададуть кредит на суму 50 тисяч євро, аби провести будівництво доріг на Закарпатті.

Сійярто зазначає, що Угорщина особисто ініціювала цю зустріч, аби розв'язати мовне питання через яке останнім часом і було так багато суперечок. Проте чи зможуть вони з першої спроби досягти успіхів, чи доведеться ще раз проводити зустріч стосовно цього питання, поки невідомо.

Проте “коло довіри”, яке пропонувала створити Санду, починає самостійно створюватись об’єднуючи країни-сусіди з усіх боків. Наразі ніхто так і не провів зустріч між трьома головами держав, проте вони рухаються у напрямку співпраці. Вже декілька днів Сійярто перебуває на території України, проте про жодні домовленості Міністр закордонних справ поки не повідомляв. Будемо очікувати, як завершаться мовні переговори сьогодні.

© 2020 rivne-inform

Мої відео