Рівне Інформ

Ні кнопкодавству!

Ні кнопкодавству!
13087 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні вперше у цьому році повідомили про підозру нечесного голосування нардепом, здійсненого на пульті колеги. Після такого вибору народному депутату загрожує штраф у розмірі вісімдесяти п'яти тисяч гривень. Про цей інцидент нам повідомляє на своїй сторінці Facebook Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова. Жінка пише, що: “Нардеп під час розгляду поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги”.

За її інформацією, підозру у махінаціях під час голосування слідчі надали у письмовій формі. Вони надіслали відповідний документ народному депутату на усі його відомі адреси. Такі дії були вимушеними, адже напередодні нардеп не з'явився, після того як його викликали до Офісу генпрокурора 11 лютого задля повідомлення про підозру у маніпуляціях у залі засідання Верховної Ради України. Письмове повідомлення, передбачене КПК України, було направлене до Апарату Верховної Ради України, за місцем проживання народного депутата та на його електронну адресу.

Хоча імені шахрая Ірина Венедіктова не повідомляє, проте зазначає, що: “Це перший у нашій практиці випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України”. “Українська правда” пише, що у звинуваченні йдеться мова про учасника депутатської групи “Довіра” Владислава Поляка. У лютому 2020 року він неодноразово був помічений за кнопкодавством та використанням персональної картки свого колеги, під час внесення поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. За законом України такі дії караються штрафом від 3 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 тисяч гривень).

© 2020 rivne-inform

Мої відео