Рівне Інформ

Коли закон про медіа розглянуть у Верховній Раді України?

Коли закон про медіа розглянуть у Верховній Раді України?
20162 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знову і знову наша Верховна Рада повертається до закону про медіа. Про нього говорили вже далеко не один раз, проте поки жодних рішень вони не винесли. Але за останніми прогнозами парламенту у квітні Рада знову повернеться до розгляду цього питання. Проте що саме вони планують змінити цим рішенням та чи буде внесено щось нове, поки залишається невідомо.

Річ у тім, що кожного разу, коли цей проєкт знову розглядають, всі натикаються на одну й ту саму проблему. Є учасники ринку, які категорично не згодні із тим, що наразі відбувається. Вони не дають зрушити законопроєкт з мертвої крапки. Тож аби це не повторювалось, цього разу в Верховній Раді вирішили піти іншим шляхом. Вони планують спершу поговорити з усіма учасниками ринку, знайти певний компроміс, і лише після цього починати діяти. Зареєструють цей законопроєкт лише тоді, коли будуть вирішені всі поточні питання.

Чому політики так сильно прагнуть прийняти цей законопроєкт? За їхніми словами, законодавча база, яка існує зараз тримається на старих правилах, які давно вже не актуальні в сучасному суспільстві. По-друге, та законодавча база, яка існувала раніше, вже не захищає інформаційний простір України. Крім того, закони були створені багато років тому, що стало причиною нерівноправ’я серед деяких медіагруп. По-третє, новий документ потрібен для імплементації європейських директив.

Новий документ передбачає новий перелік правил, які визначатимуть доречність застосування тих чи інших вимог до певних структур. Крім того, в ньому планують ввести нові покарання та санкції за порушення законодавчої бази. Медіа складають не лише традиційні телеканали, радіостанції та преса, а й інтернет-ЗМІ, провайдери та ОТТ-сервіси.Тож для того, щоб вони мали рівні права, ми маємо створити рівні правила.

© 2020 rivne-inform

Мої відео