Рівне Інформ

Російське вторгнення в Україну : Президенти Польщі, Латвії, Литви та Естонії приїхали сьогодні до Києва для зустрічі із Президентом Зеленським.

Російське вторгнення в Україну : Президенти Польщі, Латвії, Литви та Естонії приїхали сьогодні до Києва для зустрічі із Президентом Зеленським.
419804 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президенти Польщі, Латвії, Литви та Естонії приїхали сьогодні до Києва для зустрічі із ??Президентом Зеленським. Робочий візит одразу чотирьох лідерів країн-сусідів, не пов’язаний із якимись урочистостями, відбувається в історії України вперше. 

?Передусім, він свідчить про ту роль, яку Україна сьогодні грає у захисті Європи від путінського режиму. Наша країна сьогодні - лідер боротьби за свободу і демократію як у Європі, так і у світі; центр глобальної антипутінської коаліції. Країна, яка за два місяці довела, що вона - субʼєкт світової політики. Сміливість України - в доброму сенсі «вірусна». Не дивлячись на бойові дії, до нас їдуть лідери країн та союзів вільного світу - Урсула фон дер Ляйен, Жозеп Борелль, Борис Джонсон, а сьогодні - Анджей Дуда, Гітанас Науседа, Егілс Левітс та Алар Каріс. Сам факт таких візитів показує солідарність світу з Україною, підтримку нашої сміливості і стійкості перед лицем агресора.

?Цей візит показує ще й те, що під час війни формується не просто тимчасова коаліція, а міцний союз держав, які сповнені рішучості разом протистояти путінській навалі. Під час великої біди найліпше цінується справжня дружба. Польща та країни Балтії довели, що є саме такими - поряд із Великою Британією та США. У цих друзів немає сумнівів щодо беззастережної підтримки України, немає недоречних вагань стосовно оцінки того, що відбувалося в Бучі та інших українських містах. Справжнє братерство і взаємна допомога сьогодні - це міцний фундамент на майбутнє, на спільне будівництво потужної та міцної Східної Європи, яка здатна протистояти темряві і творити власне завтра.

❗️Темою перемовин президентів із Президентом Зеленським стануть посилення східного флангу НАТО, санкції проти Росії та вступ України до ЄС. Не маємо сумнівів у тому, що позиція наших країн у цих питаннях - одностайна. Адже Польща, Латвія, Литва та Естонія найліпше, ніж будь-хто у світі розуміють небезпеку путінського режиму для миру в Європі і всьому світі. Розуміють, що путін не зупиниться на Україні. Саме тому сьогодні потрібні і найжорсткіші санкції, і «збройний безліміт» для потреб української армії. Так само підтримують наші партнери вступ України до ЄС за прискореною процедурою. Сьогодні це взагалі не мало б викликати заперечень. Адже Україна наочно продемонструвала всьому світові, що її перебування у Євросоюзі посилить передусім сам Євросоюз, дозволить вибудувати ефективну безпекову архітектуру на європейському континенті. Враховуючи агресивність путінської росії, гарантувати безпеку Європи без України сьогодні вже неможливо. Наші східноєвропейські сусіди це добре розуміють. І ми сподіваємося, що вони зможуть переконати в цьому ті країни Європи, які досі коливаються - чи то через симпатії до путіна чи то через страх перед ним.

⚡️Візит чотирьох президентів - не просто демонстрація солідарності і підтримки. Це початок нової якості співробітництва і взаємодії між країнами на сході Європи - у протистоянні з агресором, у виробленні спільної позиції з безпекових питань, у побудові спільного майбутнього.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky

© 2020 rivne-inform

Мої відео