Рівне Інформ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш звернувся до українців. Головне

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш звернувся до українців. Головне
375255 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш звернувся до українців. Головне:

? Позиція ООН є чіткою – вторгнення російських військ в Україну є порушенням територіальної цілісності і статуту ООН.

? Рада Безпеки не змогла зробити все, що було в її силах для попередження і завершення цієї війни. Це стало причиною масового розчарування, фрустрації та гніву. Але кожен представник і представниця ООН працюють щодня для українців. Пліч-о-пліч з багатьма українськими організаціями.

? Нами вже забезпечено надання життєво необхідної гуманітарної допомоги 3,4 мільйонам осіб в Україні і ми маємо наміри до кінця серпня охопити 8,7 мільйонів осіб. За останніми підрахунками, в умовах найгіршого сценарію, 25 мільйонів людей можуть потребувати гуманітарної допомоги до кінця року. Ми сподіваємося, що цей сценарій залишиться на папері.

? Ми готові також надавати і фінансову допомогу у вигляді готівкових виплат: до кінця травня 1,3 мільйона, 2 мільйона ми плануємо охопити вже до серпня.

? Ми хочемо допомогти чотирьом мільйонам до травня, шість мільйонів – до червня. Понад 12 мільйонів українців залишили свої будинки і ми надаємо підтримку тим країнам, які прийняли біженців.

? Маріуполь – це криза у кризі. Тисячі цивільних потребують життєво важливої допомоги. Багато осіб поважного віку, хворих та людей з обмеженою мобільністю – їм потрібен рятівний маршрут, щоб залишити це пекло. Президент путін, загалом, дав згоду на залучення ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільних з «Азовсталі». Тривають інтенсивні дискусії щодо перетворення цієї пропозиції на реальність.

 

Теги: Російське вторгнення в Україну

© 2020 rivne-inform

Мої відео