Рівне Інформ

СК “Прометей” поступився БК “Одеса” у кубковому протистоянні

СК “Прометей” поступився БК “Одеса” у кубковому протистоянні
89820 ПЕРЕГЛЯДІВ

З рахунком 70:76 у першому поєдинку 1/8 фіналу Кубка України Спортивний клуб “Прометей” поступився БК “Одеса”, програвши три з чотирьох періодів у матчі. Тепер, щоб пройти у наступний раунд першості, підопічним Карліса Муйжнієкса на паркеті суперника необхідно вигравати другий матч з перевагою, як мінімум, у 7 очок.

Хоча більшість спеціалістів напередодні стартової зустрічі схилялися у бік “Прометея” як фаворита, однозначно назвати переможця першого матчу було вкрай складно. Особливо, враховуючи нещодавній фантастичний поєдинок команд у Суперлізі, який все ж завершився перемогою баскетболістів із Кам’янського, однак лише у 2-му “овертаймі”. За словами керманича одеситів, його колектив після тієї поразки зробив правильні висновки.

"Ми розбирали минулу зустріч, готувалися. Якби наша команда не продемонструвала надбажання, надзусилля, надвіддачу, думаю, що наші шанси були б не великі", - зізнався головний тренер БК “Одеса” Олег Юшкін.

Фундамент успіху гостей вже у першому періоді заклав розігруючий “Одеси” Брюс Мейсі. Захисник завершив дебютну чверть з неймовірними 15 очками в активі та у підсумку став найрезультативнішим гравцем матчу. Загальний внесок американця в перемогу своєї команди - аж 27 пунктів та 5 результативних передач.

Впродовж трьох періодів “Прометей” далеко не відпускав суперників у рахунку. В окремих відрізках зустрічі кам’янчани отримували навіть відчутну перевагу. Проте не найкращий баланс взаєморозуміння між партнерами дарував одеситам, у першу чергу, психологічну перевагу та сили в потрібні моменти тиснути на господарів.

У заключній десятихвилинці ситуацію погіршили відразу три технічних фоли гравців “Прометея”. Втрата контролю дозволила “Одесі” вирватися вперед на 11 пунктів. У скрутний момент вкотре за справу взявся капітан “червоно-білих”. Незадовго до фінальної сирени Денис Лукашов влучив 5 очок та скоротив відставання до мінус шести.

"Нам багато що легко давалося. Здавалося, що ми дуже сильні і хороші, і все у нас відмінно. Однак  ця гра показала, що у нас є багато речей, які треба вдосконалювати", - зазначив головний тренер СК “Прометей” Карліс Муйжнієкс.

Матч-відповідь відбудеться у п’ятницю, 22 листопада, на арені Баскетбольної команди “Одеса”.

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео