Рівне Інформ

СК “Прометей” переміг у дебютному матчі в українській Суперлізі

СК “Прометей” переміг у дебютному матчі в українській Суперлізі
202495 ПЕРЕГЛЯДІВ

СК “Прометей” із Кам’янського на домашньому паркеті провів перший для себе поєдинок у найсильнішому дивізіоні країни проти БК “Запоріжжя”. У напруженому матчі підопічні Карліса Муйжнієкса здобули перемогу з рахунком 98:89.

“Прометей” - команда створена лише торік. Втім, кам’янчани в першому для себе сезоні стали чемпіонами Вищої ліги. І цьогоріч представляють місто у Суперлізі України. Суперник “прометеївців” - БК “Запоріжжя”, бронзовий призер минулорічного чемпіонату.

Для господарів майданчику матч розпочався досить нервово. У стартові хвилини запоріжці захопили ініціативу, за очками суттєво переважаючи “Прометей”. Перший період завершИвся з рахунком — 18:27. Наприкінці другої “десятихвилинки” команда Карліса Муйжнієкса, хоча трохи й підтягнулася, все ще програвала. Рахунок першої половини - 45:51. БК “Запоріжжя” майже удвчі частіше влучав із середньої та дальньої дистанції.

“Атмосфера була нервова. Вона з самого початку відчувалася. Прийшло дуже багато людей. Багато ажіотажу було. Певне хвилювання було”, - зізнався капітан СК “Прометей” Денис Лукашов

Після перерви жодній із команд не вдавалося захопити лідерство. Кам’янчани то наздоганяли суперників, то знову поступалися. Однак за 5 хвилин до завершення зустрічі їм вдалося відірватися від запорізьких баскетболістів на 8 очок.

“Хлопці показали в другій половині характер. Почали грати  розумніше як в захисті, так в нападі. І це давало свій результат”, - каже головний тренер СК “Прометей”Карліс Муйжнієкс

Під галас трибун “Прометей” здобув психологічну перевагу, та в підсумку довів двобій до перемоги.

“Є два моменти, які мене дуже засмутили. Це не найкращий підбір на нашому щиті та незадовільний відсоток влучання наших штрафних кидків. Якщо б ми влучили більшість своїх спроб з лінії штрафного, то вважаю, у нас був би хороший шанс поборотися за перемогу в цій грі”, - зазначив головний тренер БК “Запоріжжя” Валерій Плеханов.

Наступний матч “Прометей” зіграє вже цієї неділі, 6 жовтня, проти МБК “Миколаїв”.

фото - Prometeybc.com

© 2020 rivne-inform

Мої відео