Рівне Інформ

Кваліфікація кубка України з водного поло

Кваліфікація кубка України з водного поло
118478 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпрі відбулись відбіркові ігри Кубка України серед чоловіків з водного поло. П’ять команд з Дніпра, Харкова, Львова, Маріуполя та збірної Київщини боролися за вихід у фінальну частину змагань.

В останній день змагань на воду вийшли головні фаворити відбору - Маріуполь та "УФК Львів". До фінального поєдинку обидві команди не програли жодного матчу. І завчасно гарантували собі вихід в основну сітку турніру.

"З п'яти команд дві потрапляють в основну частину кубка України, де на них вже чекають дві команди, які в минулому році зайняли перше-друге місце. Це "Динамо Львів" та "Збірна харківської області", - каже головний суддя змагань Сергій Гончаров.

Наставник маріупольців Тимур Шилін — одинадцятикратний чемпіон України у складі "Іллічівця" та багаторічний капітан національної збірної. Тренувати молоду команду рідного міста він почав тільки торік й одразу вивів її до найсильнішого дивізіону країни, де його колектив неодноразово зустрічався з львів’янами.

"Дуже цікаві ігри проводили з ними в Суперлізі. Ми закінчили в турнірній таблиці нижче за них. І це був принциповий суперник. Сьогодні вдалося його перемогти, але якістю гри я абсолютно незадоволений. Було допущено дуже багато помилок", - зазначив Тимур Шилін, тренер команди Маріуполя.

Останню гру маріупольці виграли з рахунком 15:13. Данило провів її у гарному настрої, адже у цей день хлопець святкував день народження. Проте, захисник каже, з позицією тренера повністю згоден.

"Помилки завжди виявляються. Було декілька помилок, коли забивали з під мене. Все будемо виправляти потроху", - каже гравець команди Маріуполя Данило Шабан.

Богдан Д’яков у фінальному для своєї команди матчі закинув п’ять м’ячів у ворота суперників. А за час турніру - понад півтора десятки голів. Богдан впевнено зазначає, продовжить бомбардувати опонентів і далі, не дивлячись на приховану небезпеку.

"Усі глядачі бачать тільки те, що відбувається зверху, а те що відбувається під водою ніхто не бачить. Можуть плавки порвати - це нормально. Можуть колінами нирки відбити - це теж нормально", - ділиться Богдан Д’яков, гравець команди Маріуполя.

За підсумками кваліфікації Маріуполь посів перше місце. Володар кубка України визначиться у фінальній частині змагань наприкінці червня.

Читайте також: Дніпрянин встановив світовий рекорд у воднолижному спорті

© 2020 rivne-inform

Мої відео