Рівне Інформ

Ігри нескорених: новий рекорд важкоатлета та ветерана АТО

Ігри нескорених: новий рекорд важкоатлета та ветерана АТО
163851 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні підбігли кінця цьогорічні “Ігри нескорених”. Це змагання для всіх українців з різноманітних видів спорту. Їх почали проводити у 2016 року. Зазвичай фінальний етап проходив у Києві. На відбіркові можна було потрапити в Києві, Одесі та Львові.

Проте цього року правила дещо змінились. Усі змагання проводились онлайн. Учасники записували відео своїх виступів та відправляли їх. Комісія перевіряла, аби не було монтажу та виконувались всі вимоги, з якими учасники могли ознайомитись на сайті. Після чого судді визначали переможців.

Переможцем із пауерліфтингу у важкій вазі став Євген Олексенко. Він колишній ветеран АТО. Службу покинув через тяжке поранення, після якого йому дали інвалідність. Це трапилось у 2015 році. Проте наш спортсмен не здався, не склав руки і не почав жаліти себе.

Євген почав займатись спортом, спочатку він був для нього, як засіб реабілітації, а пізніше пауерліфтинг став для ветерана сенсом життя. Наразі він чемпіон України та світу у своїй категорії, і зупинятись не збирається. Його новий рекорд складає 210 кг, що на 10 кг важче від попереднього.

Жалкує він лише про те, що не може приймати участь у змаганнях не онлайн, а разом із тими, хто його розуміє і розділяє бажання ставати кращим. Зараз чоловік працює викладачем в українському вузі. Та мріє він про власний спортзал для ветеранів АТО. Аби життя людей не завершувалось війною. А продовжувалось і надалі.

Так, усе, що переживають воєнні на Сході – це жахливо і неприродньо. Такого взагалі немає бути. Проте і після цього вони мають продовжувати жити. Тож сподіваємося, що мрія Євгена стане реальністю. І багато хто з ветеранів зможе знайти своє місце в житті після війни. Адже повертатись потрібно кудись, де на тебе чекають!

© 2020 rivne-inform

Мої відео