Рівне Інформ

Інновації посеред міста

Інновації посеред міста
196204 ПЕРЕГЛЯДІВ

Все частіше новітні технології трапляються посеред вулиці. До прикладу, у Києві тепер можна посидіти на екологічно чистих лавках-клумбах із перероблено пластику. Їх можна побачити у Сквері київських інтелігентів – на розі вулиць Велика Житомирська та Гончара.


Мета встановлення лавок передбачена, насамперед, для озеленення міста. При складанні лавок у коло утворюється клумба. Саме через це проєкт назвали "Коло".


Як зазначають розробники, кожна лавка складається з 12 секторів. Проте, при необхідності елементи конструкції можна пересуватися або ж встановлювати окремо.


Розробники обіцяють, що проєкт не є останнім, планується такі конструкції встановити на різних вулицях Києва.
При створенні цього проєкту, ідейники мали намір в якості вихідного матеріалу використати плити із перероблено пластику, проте у Києві таких не було.


У створенні проєкту взяли участь організація "Україна БЕЗ сміття". Компанія давно мала на меті відкрити майстерню з переробки відходів.
Розповіши про свій проєкт, розробники оголосили про збір кришечок. Після чого їх поділили за кольорами, відправили на подрібнення та створили з них міцні пластикові плити.

© 2020 rivne-inform

Мої відео