Рівне Інформ

На Полтавщині чоловік сплатив 270 тисяч гривень боргу по аліментах, аби не відпрацьовувати суспільно корисні роботи

На Полтавщині чоловік сплатив 270 тисяч гривень боргу по аліментах, аби не відпрацьовувати суспільно корисні роботи
181626 ПЕРЕГЛЯДІВ

Батьки, котрі не перераховують у визначені строки аліменти, збільшують не лише суму заборгованості, а й відсоток настання для себе неприємних наслідків. Внесення відомостей до Єдиного реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua/), арешт банківських рахунків та майна, обмеження деяких прав, адміністративна та кримінальна відповідальність – правові санкції, що чекають на осіб, які свідомо відмовляються виконувати батьківський обов’язок.


Мешканець Кременчуцького району Полтавської області за час несплати аліментів випробував на собі майже всі вищезазначені заходи примусового впливу на неплатників. Накопичувати заборгованість чоловік припинив лише після того, як фахівці Крюківського відділу державної виконавчої служби склали адміністративний протокол та направили його до суду. Отримавши рішення та почавши відпрацювання покарання у вигляді 120 годин суспільно корисних робіт, містянин усвідомив, що це не жарт.


Так, щоб уникнути виконання малопривабливих робіт на вулицях міста, громадянин повернув двом неповнолітнім дітям аліменти у розмірі 234 тисяч гривень разом зі штрафом у розмірі 34 тисяч гривень за їх несвоєчасну сплату.

© 2020 rivne-inform

Мої відео