Рівне Інформ

Полтавський педагогічний анонсував роботу літньої школи

Полтавський педагогічний анонсував роботу літньої школи
401264 ПЕРЕГЛЯДІВ

         Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка вже давно працює не лише як освітньо-наукова установа, а і як потужний волонтерський центр. Заклад вищої освіти намагається максимально закрити потреби вимушених переселенців. Волонтерська діяльність Полтавського педагогічного з-поміж іншого представлена творчо-виховними заходами для внутрішньо-переміщених дітей. Серед таких заняття у вокальних студіях, танцювальних залах, майстер-класи, театральні вистави, концертні програми та ін.

Так, з метою підтримки школярів перед прийдешнім навчальним роком на базі ПНПУ імені В. Г. Короленка буде працювати літня школа. 16 червня 2022 р. відбулася презентація цього проєкту. Ініціатива передбачає, що внутрішньо переміщені діти, полтавські школярі і жителі інших міст зможуть підготуватися до початку навчання та занурюватимуться в життя кожного з факультетів університету.

         Почесним гостем заходу став очільник Полтавської територіальної громади Олександр Мамай. Презентували проєкт ректорка університету Марина Гриньова, перший проректор Олексій Гура, проректор з наукової роботи Василь Фазан, голова Ради з організації виховної діяльності Людмила Гомля, начальник навчально-методичного відділу Дмитро Лобода, начальниця відділу кадрів Інна Важеніна, начальниця юридичної служби Тамара Жалій, начальниця інформаційно-обчислювального центру Любов Хоменко і декан природничого факультету Сергій Новописьменний.

«Ідея літньої школи у нас зародилася під час роботи з внутрішньо переміщеними дітьми. Зараз, в умовах війни, не працюють дитячі табори, тому ми пропонуємо таку альтернативу. Кожен факультет розробить змістовний та збалансований розклад занять, наповнення якого стане цікавим дітям», – поділилася ректорка Полтавського педагогічного Марина Гриньова.

Під час презентації проєкту літньої школи учасники зібрання обговорювали формати проведення занять, цільову аудиторію освітнього процесу та необхідні атрибути для організації навчально-дозвіллєвих заходів. Перший проректор Олексій Гура окреслив план реалізації представленого проєкту та розповів, що пріоритетом є активне впровадження STEM-освіти як популярного напряму, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). 

.

       Міський голова Олександр Мамай заохотив представлену ініціативу та наголосив, що готовий надавати підтримку в утриманні освітнього процесу у літній школі на належному рівні. Також Олександр Федорович висловив подяку педагогічному колективу та осібно ректорці університету Марині Гриньовій за стійку громадянську позицію та активну волонтерську підтримку вимушених переселенців і їхніх дітей.

У Полтавському педагогічному впевнені, що такий діалог із міською владою у напрямку реалізації соціальних ініціатив – важливий компонент підтримки освітнього середовища та запорука нашої перемоги.

© 2020 rivne-inform

Мої відео