Рівне Інформ

В університеті відбувся тренінг з проблем ґендерно зумовленого насильства

В університеті відбувся тренінг з проблем ґендерно зумовленого насильства
435020 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 грудня 2022 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка для студентів спеціальності 231 Соціальна робота відбувся тренінг на тему «Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни». Тренінг провела фахівчиня соціальної роботи, завідувачка відділення соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах Центру надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради, тренерка Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда-Україна» Ірина Буренко. Захід відбувся за ініціативи гарантки освітньо-професійної програми «Соціальна робота (Соціальна педагогіка)» бакалаврського рівня освіти доцентки Лілії Кононенко.

Тренінг є фаховою пропозицією партнерів університету – Центру надання соціальних послуг Щербанівської сільської ради в особі Ірини Буренко, – у відповідь на виклики часу й запити освіти.

Під час тренінгу майбутні фахівці соціальної сфери розширили набуті знання про роботу з уразливими категоріями населення, вдосконалили уміння здійснювати соціальну діагностику проявів насильства, сформували уявлення стосовно алгоритму дій за фактом насильства тощо.

Захід відбувся онлайн, утім, майстерно організована Іриною Володимирівною інтерактивна взаємодія стерла екранні обмеження, і онлайн-формат тренінгу не завадив креативності студентів, результативній співпраці.

Важко переоцінити значення проведеного заходу під час війни, яка за своєю суттю є провокатором насильницьких дій у взаєминах. Колектив кафедри спеціальної освіти і соціальної роботи щиро дякує шановній колезі за вагомий внесок у формування фахових компетентностей наших студентів. Маємо сподівання на подальшу продуктивну співпрацю!

 
 

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео