Рівне Інформ

Відновне правосуддя. Новий рік роботи

Відновне правосуддя. Новий рік роботи
327575 ПЕРЕГЛЯДІВ

П'ятий рік, як «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» реалізується у Донецькій області. 

За цей час у нас з'явились партнери, які сприяли реалізації проекту та допомагали нашим неповнолітнім повернутись до нормального життя. 

Після початку війни ми не мали учасників проекту ні у Запорізькій області ні у Донецькій, звісно для цього є об'єктивні причини.  

 

Нагадаємо : Основна мета Програми – максимально раннє виведення неповнолітніх із кримінального процесу та ресоціалізація їх у суспільне життя. 

 

Програма застосовується за чотирьох умов: 

  • є потерпіла сторона — фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди; 
  • неповнолітній вперше вчинив кримінальний проступок або нетяжкий злочин; 
  • неповнолітній визнає факт вчинення ним кримінального правопорушення; 
  • і неповнолітній, і потерпілий дали згоду на участь у Програмі. 

Участь неповнолітнього у відновному правосудді – це шанс не стати засудженим, примиритись, виправити ситуацію з нанесеною шкодою для потерпілої сторони, зробити висновки та більше не вчиняти кримінальних проступків. 

Крім того неповнолітні мають можливість залучатись до занять у спортивних секціях, різноманітних гуртках. 

 

 

“Наразі, ми в повному обсязі готові до реалізації Проекту на підконтрольних територіях України. Регіональний центр постійно комунікує з прокуратурами Донецької та Запорізької областей. Звісно, у всіх заходах для реалізації Програми ми будемо керуватись першочергово – безпекою. Звісно активні воєнні дії, пояснює Оксана Савицька, заступник директора Регіонального центру у Донецькій та Запорізькій областях” 

 

 

Цей рік був випробуванням для всіх нас і ми хочемо подякувати нашим партнерам і колегам за співпрацю і взаєморозуміння.

© 2020 rivne-inform

Мої відео