Рівне Інформ

Відбулася зустріч з учнями Ліцею №6 «Лідер» з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

Відбулася зустріч з учнями Ліцею №6 «Лідер» з нагоди Всесвітнього дня охорони праці
377628 ПЕРЕГЛЯДІВ

28 квітня 2023 р. у рамках Всесвітнього дня охорони праці викладачка кафедри виробничо-інформаційних технологій та безпеки життєдіяльності Любов Хоменко долучилася до інтерактивного уроку в 3-А класі Ліцею №6 «Лідер» на тему «Інтерактивна гра Interland: як вона допомагає вивчити безпеку в інтернеті».

Любов Григорвна розповіла учням, що «Interland» — це уявне контрольоване освітнє середовище, яке зацікавлює здобувати знання із цифрової безпеки. Воно почало  функціонувати з 17 квітня 2023 р. з ініціативи Google Україна у співпраці з Міністерством освіти і науки та Міністерством цифрової трансформації.  

Під час уроку учні класу разом із Любов’ю Хоменко ознайомилися із українськомовною версією онлайн-гри «Interland: Безпека дітей в Інтернеті», вони знаходили відповіді на важливі питання сьогодення: що таке інтернет та які можуть бути ризики його використання; які правила поведінки в інтернеті допоможуть уникнути небезпек;  як захистити свої особисті дані в інтернеті; які є наслідки викладення особистої інформації в інтернеті; як впливає використання соціальних мереж на нашу безпеку в інтернеті; як розпізнати небезпечні ситуації в інтернеті та як їх уникнути; як поводитись у мережі Інтернет, щоб не стати жертвою кібербулінгу  та багато інших.

Учні під час гри занурювалися у змодельований світ, де разом із жителями міста, інтернавтами, виконували різноманітні пригодницькі завдання за напрямами:

КОРОЛІВСТВО ДОБРОТИ, яке допомагає дізнатися, як чемно поводитися в мережі;

РІЧКА РЕАЛЬНОСТІ –  навчає розпізнавати фейки;

УВАЖНА ГОРА, де вчаться безпечно ділитися інформацією в мережі;

ВЕЖА ЗІ СКАРБАМИ навчає тримати персональну інформацію у безпеці.

Любов Григорівна зосередила увагу учнів, що важливо бути обізнаними у віртуальному світі, оскільки все більше використовується інтернет для навчання, розваг і спілкування, також попередила про наявні  ризики в інтернеті. Наголосила, що недостатня увага до безпеки в інтернеті може призвести до викрадення особистої інформації, підставлення під іншу особу, кібербулінгу, шахрайства та інших небезпечних ситуацій.

Учні усвідомили, що знання правил безпеки в інтернеті є необхідними, щоб вони могли захистити свої особисті дані, уникнути небезпечних ситуацій та використовувати інтернет безпечно та ефективно.  

Знання правил безпеки в інтернеті допоможуть учням та їхнім батькам розвивати критичне мислення та підвищувати рівень своєї безпеки в мережі «Інтернет». Тема безпеки в інтернеті є важливою в сучасному світі.

© 2020 rivne-inform

Мої відео