Рівне Інформ

Майбутні вчителі трудового навчання та технологій відвідали Полтавський міський центр позашкільної освіти

Майбутні вчителі трудового навчання та технологій відвідали Полтавський міський центр позашкільної освіти
353644 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 травня 2023 р. здобувачі освіти спеціальності 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології) разом із викладачами факультету технологій та дизайну зустрілися із педагогічними працівниками Полтавського міського центру позашкільної освіти.

Студенти відвідали музей центру, у якому представлено розмаїття виробів декоративно-прикладного мистецтва та народних промислів. Викладачка кафедри теорії та методики технологічної освіти доцентка Лариса Гриценко закцентувала увагу студентів на тому, що зібрання музею якнайкраще демонструє культурну спадщину українського народу, дозволяє вивчати автентичні зразки виробів, виготовлених та оздоблених різними техніками.

Метою відвідування Полтавського міського центру позашкільної освіти було вивчення педагогічного досвіду роботи керівника ракетомодельного гуртка «УКРОП» Володимира Збронського.

Володимир Олександрович зацікавив студентів інформацією стосовно ракетомодельного спорту як технічного виду спорту, у рамках якого учасники змагаються в конструюванні та виготовленні, організації запуску моделей ракет, а також їх пілотуванні. Змагання відбуваються на різних рівнях – обласному, всеукраїнському та міжнародному.

Керівник гуртка надав інформацію стосовно особливостей організації діяльності гуртка з ракетомоделювання та розповів про специфіку навчання учнів різновікових груп. Приділив увагу асортименту матеріалів, які використовуються при виготовленні ракет, розповів про їх класифікацію, продемонстрував на прикладі технологію виготовлення однієї з моделей. Особливий наголос зробив на науковій складовій діяльності учнів, розповів про елементи дослідницької роботи, яку здійснюють школярі під час гурткових занять.

Викладачка кафедри виробничо-інформаційних технологій та безпеки життєдіяльності доцентка Оксана Кудря зосередила увагу студентів на тому, що вони отримали інформацію, яка є дотичною до змістового наповнення освітніх компонентів «Безпекознавство» та «Технології сучасного виробництва», ознайомились з технологіями роботи із різними конструкційними матеріалами під час виготовлення виробів, дотриманням безпекових заходів у майстерні під час роботи над макетами та моделями технічних об’єктів,  а особливо при виготовленні та запуску моделей ракет на двигунах.

Наприкінці зустрічі здобувачі освіти спеціальності 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології) долучились до практичної діяльності із запуску ракет на дальність на основі використання безпечних пускових установок, особливе захоплення викликало проведення мінізмагань.

Студенти і викладачі факультету технологій та дизайну висловили вдячність адміністрації Полтавського міського центру позашкільної освіти та керівнику гуртка «УКРОП» за екскурсію та можливість ознайомитися з особливостями навчання учнів ракетомодулюванню як науково-технічному виду творчості.

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео