Рівне Інформ

Брифінг ректорки ПНПУ імені В. Г. Короленка Марини Гриньової для полтавської громади

Брифінг ректорки ПНПУ імені В. Г. Короленка Марини Гриньової для полтавської громади
366652 ПЕРЕГЛЯДІВ

18 липня 2023 року відбувся брифінг ректорки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марини Гриньової, присвячений візії університету в новому навчальному році. Очільниця закладу зібрала гостей та колег на затишному майданчику соціальної солідарності «PRO100НЕБА».

Під час свого виступу докторка педагогічних наук, професорка, членкиня-кореспондентка Національної академії педагогічних наук України Марина Гриньова окреслила «Стратегічні лінії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка щодо підготовки до нового навчального року крізь призму досягнень та можливостей».

ПНПУ імені В. Г. Короленка є флагманом педагогічної освіти та науки в регіоні. В університеті працюють 278 науково-педагогічних працівників, з них 43 – професори, 51 – доктори наук, 159 – доценти, 171 – кандидати наук та 7  доктори філософії. На сьогодні акредитовано 104 освітні програми (47 на бакалавраті, 47 – на магістратурі та 10 – на третьому освітньому рівні).

«З-поміж 130 педагогічних закладів вищої освіти за результатами моніторингу наш університет опинився в десятці найкращих. Порівняно з минулим роком у ПНПУ на 51 % збільшився набір до аспірантури, що є одним з найпотужніших показників в Україні», – зазначила Марина Вікторівна.

В університеті розроблена та впроваджена власна модель міжнародної співпраці, що передбачає компетентнісну реалізацію. Уперше в історії університету здійснено набір іноземних студентів на низку освітніх програм.

Важливим аспектом суспільно спрямованої діяльності університету є допомога внутрішньо переміщеним особам і ветеранам війни. На базі нашого навчального закладу розміщено ветеранський простір «Ветеран Хаб ++». Фахівці цієї платформи спільно із факультетом психології і соціальної роботи забезпечують психологічну та соціальну підтримку постраждалим особам.

«Усе найкраще, що створюється в університеті, робиться заради студентів та для студентів! Тому в новому навчальному році плануємо залучити й нових студентів до управління університетом, виявити потенційних лідерів, організаторів та справжніх патріотів з-поміж них», – наголосила ректорка.

Неформальним доповненням зустрічі стали виступи талановитих здобувачі освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка: Анастасії Радченко – студентки факультету педагогічних і мистецьких наук, президентської стипендіатки, учасниці пісенно-  танцювального ансамблю «Полтава» Полтавської обласної філармонії, а також Дмитра Сироти – студента факультету фізичної культури та спорту, фіналіста обласного проєкту «Пісні Перемоги».

На брифінгу були присутні місцеві телеканали та видання. Журналісти виявили неабияку зацікавленість у діалозі з очільницею університету, тому ставили низку актуальних і посутніх запитань.

Сюжет одного із запрошених ЗМІ можна переглянути за посиланням https://fb.watch/lSl2uKfhRc

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео