Рівне Інформ

Відбулася серія англомовних наукових семінарів для студентів і аспірантів ПНПУ імені В. Г. Короленка і Saitama State University (Japan)

Відбулася серія англомовних наукових семінарів для студентів і аспірантів ПНПУ імені В. Г. Короленка і Saitama State University (Japan)
177877 ПЕРЕГЛЯДІВ


З 1 грудня 2020 р. до кінця січня 2021 р. тривав українсько-японський науковий проєкт за участі студентів і аспірантів Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка і Saitama State University (Japan).
У межах міжнародного проєкту відбулося п’ять наукових семінарів на тему «Perspectives of Comparative World Literature and Cultural Studies», протягом яких українські та японські студенти й аспіранти мали змогу представити свої дослідження англійською мовою і обмінятися досвідом наукової та освітньої діяльності.

Організатори – Dean & Professor Susumu Nonaka (Saitama State University, Japan) і завідувач кафедри світової літератури, директор Науково-методичного центру якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка, доктор філологічних наук, професор Ольга Ніколенко.
Семінари відбувалися онлайн у режимі реального часу на платформі zoom. Завдяки сучасному технічному обладнанню було встановлено стійкий зв’язок між Saitama State University і аудиторією українсько-японської дружби «Sakura», Науково-методичним центром якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Під час семінарів учасники представили вісім ґрунтовних доповідей із яскравими презентаціями та подальшим обговоренням.
Наукові доповіді студентів і аспірантів були присвячені актуальним питанням японської та української культури, класичної та сучасної європейської літератури, гендерним проблемам, національним традиціям і мистецтву України та Японії.

Керівники наукових семінарів прочитали для студентів відкриті лекції з питань японської та європейської літератур, зокрема Dean & Professor Susumu Nonaka представив творчість письменника Нацуме Сосекі (Natsume Soseki), а професор Ольга Ніколенко розповіла про розвиток «нової драми» у Європі та феміністичні проблеми в драмі Генріка Ібсена «Ляльковий дім» (“A Doll`s House” by Henrik Ibsen).
Підбиття підсумків серії наукових студентських семінарів відбулося 26 січня 2021 р. у вигляді круглого столу, де під час вільних дискусій студенти ПНПУ імені В.Г. Короленка і Saitama State University обмінялися враженнями й думками щодо проблем, порушених у представлених доповідях.



Усі учасники міжнародних українсько-японських семінарів отримали сертифікати, засвідчені у двох вишах-партнерах.
Доповіді студентів і аспірантів будуть опубліковані в міжнародному збірнику студентських наукових праць протягом першого півріччя 2021 р.
Співпраця між ПНПУ імені В. Г. Короленка і Saitama State University розпочалася 2012 р. Нині вона вийшла на новий рівень і передбачає подальше укріплення освітніх і наукових взаємин, розвиток студентської та викладацької мобільності.
Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка висловлює глибоку повагу шановному Dean & Professor Susumu Nonaka.

26 січня 2021 р. відбулася урочиста церемонія на честь присудження Dean & Professor Susumu Nonaka високого звання Почесного професора ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Фоторепортажі про українсько-японські студентські наукові семінари:




© 2020 rivne-inform

Мої відео