Рівне Інформ

УДФСУ приєднався до проєкту НОК України та відзначив Глобальний тиждень спорту

УДФСУ приєднався до проєкту НОК України та відзначив Глобальний тиждень спорту
23811 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбувся захід присвячений Глобальному тижню спорту, який цьогоріч увійшов до проєкту НОК України #OlimpikLab. Організував захід Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації (далі – ННІ СФБПР) спільно з Ірпінським державним коледжем економіки та права за підтримки відділення Національного олімпійського комітету України в Київській області. Глобальний тиждень спорту проводиться вдруге під патронатом ЮНЕСКО та президента Франції Еммануеля Макрона. Це новий щорічний напрямок у світі спорту, який об’єднує міжнародних лідерів спорту та інших впливових представників для обміну досвідом та майбутнього розвитку спорту.

Участь у заході взяли студенти та спортсмени УДФСУ, перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи Олег Шевчук, проректорка з науково-педагогічної роботи та інфраструктури Оксана Ярова, директорка Ірпінського державного коледжу економіки та права Оксана Пілевич, директор ННІ СФБПР Ігор Малинський та працівники ННІ СФБПР. Також захід відвідали представниця НОК України Вікторія Веселова та заступник голови НОК в Київській області Володимир Корнієнко.

Відкрив захід директор ННІ СФБПР Ігор Малинський, він подякував присутнім за підтримку розвитку фізичної культури та спорту та відмітив, що в навчальному закладі дуже багато спортсменів, які вже досягли значних результатів і не зупиняються на досягнутому. «Багато студентів та випускників УДФСУ здобули високих результатів на світових аренах в багатьох видах спорту. Серед них є Чемпіони світу та Європи, багаторазові призери Чемпіонатів України, переможці Міжнародних та Всеукраїнських турнірів, майстри спорту і кандидати в майстри спорту», – зазначив він та додав, що університет завжди підтримує спортсменів, а також прагне популяризувати спорт та фізичну активність, адже саме це формує здорову націю.

Під час заходу присутні переглянули мотиваційні ролики «Формули успіху», де про свою формулу успіху розповів Президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, який є також чемпіоном спорту ЮНЕСКО. Крім цього, присутні згадали та відмітили здобутки студентів та випускників УДФСУ, а саме: Анну Лисенко, Дмитра Солов’я, Валерія Андрійцева, Якова Хаммо, Олександра Старкова, Олександра Хоцянівського, Ярослава Амосова та братів Дмитра і Владислава Парубченків.

Варто зазначити, що спортивні досягнення студентів – це гордість УДФСУ, саме тому у навчальному закладі облаштована «Алея слави. Олімпійці». Біля неї щорічно вшановують пам’ять хвилиною мовчання Героя Небесної Сотні, Героя України, студента Ірпінського державного коледжу економіки та права Дмитра Максимова, який загинув на Майдані.

Завершився захід гімном Національного олімпійського комітету України та врученням подарунків від Національного олімпійського комітету України.

© 2020 rivne-inform

Мої відео