Рівне Інформ

#НЕВІДОМЕ_ПРО_ ВІДОМИХ: Володимир Чеснаков – капітан ФК «Ворскла», випускник ПНПУ імені В. Г. Короленка

#НЕВІДОМЕ_ПРО_ ВІДОМИХ: Володимир Чеснаков – капітан ФК «Ворскла», випускник ПНПУ імені В. Г. Короленка
15575 ПЕРЕГЛЯДІВ


Володимир Чеснаков – випускник факультету фізичного виховання 2010 р. З 2006 р. виступає за полтавську «Ворсклу», з 2016 р. – капітан команди. Спортсмен – бронзовий призер чемпіонату у сезоні 2017/18 та фіналіст Кубка України 2019/20. 13 червня 2020 р. встановив новий рекорд клубу за кількістю зіграних за клуб у Прем’єр-лізі матчів. Володимир зіграв 293 матчі і побив рекорд Арменда Даллку (292 гри).


Народився відомий футболіст 12 лютого 1988 р. у м. Глобине Полтавської області. З 1 по 8 клас навчався у Глобинській загальноосвітній школі № 3, з 9го класу – у Полтавській школі-інтернат №1. Футбольна кар’єра тоді ще юного футболіста розпочалася з 8 років, першим тренером був Валерій Чорноус. Переїхавши до Полтави, спортсмен продовжив тренування у ФК «Молодь» (Полтава) під керівництвом Олександра Єжакова.


Ексклюзивно для нашого університету спортсмен погодився дати інтерв’ю, в якому поділився своїми емоціями і враженнями від перемог, розповів про незабутні роки навчання:
Чому обрали для навчання факультет фізичного виховання ПНПУ імені В. Г. Короленка?
Я з дитинства займаюсь футболом, він захопив мене ще з тих років, коли батьки кожного дня приводили мене на спортивну футбольну секцію. Мені подобалось, як тренер проводить заняття, і я вже тоді почав мріяти про професію тренера-педагога. І, вступивши на факультет фізичного виховання, я ще раз переконався, що це дасть мені можливість у майбутньому займатися популяризацією здорового способу життя та футболу серед молоді та дорослих.
Розкажіть, яка дисципліна була Вашою улюбленою? Яких викладачів згадуєте й досі?
Я з великим задоволенням згадую часи навчання на факультеті фізичного виховання. З нетерпінням чекав кожної спортивної пари. Поважаю усіх викладачів, які навчали мене в університеті, оскільки кожен із них надавав безцінні професійні знання, які я використовую у своєму житті.


Які змагання запам’яталися Вам найбільше?
Якась частина кожного матчу чемпіонату чи кубку залишається у моїй пам’яті, але найбільші враження залишились після перемоги у фіналі Кубка України 2009 р. над командою ФК «Шахтар». Також з приємністю згадую матчі за збірну команду України.
З ким найбільше товаришуєте у команді?
Маю дружні відносини зі спортсменами, які раніше грали за «Ворсклу», це Арменд Даллку, Йован Маркоскі та Олег Краснопьоров. Із Вадимом Сапайом та Ігорем Пердутою можу не лише піти на каву, а й поїхати на відпочинок з родинами.
Які цілі та завдання ставить собі капітан ФК «Ворскла» та його команда на 2021 рік?
Бути в трійці кращих команд Прем’єр-ліги України, завоювати бронзові медалі. Брати участь в Європейських кубках. Провести ігровий сезон без травм та різних негативних моментів.


Більше про випускника ПНПУ імені В. Г. Короленка і капітана футбольного клубу «Ворскла» ви можете дізнатися за покликанням: http://sport.pnpu.edu.ua/wp-content/uploads/2021/02/%D0%A7%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2.pdf
Дякуємо за допомогу у підготовці матеріалу кандидату педагогічних наук, доценту кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Євгенії Шостак і кандидату педагогічних наук, старшому викладачеві кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Сергію Новіку.

© 2020 rivne-inform

Мої відео