Рівне Інформ

Усі київські школи забезпечені укриттям

Усі київські школи забезпечені укриттям
242042 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Загальноосвітні заклади Києва забезпечені укриттям на випадок надзвичайних ситуацій. У всіх школах столиці перевірили процес облаштування підвальних та підсобних приміщень. Про це повідомив заступник очільника Київської Міської Державної Адміністрації з питань науки та освіти Валентин Мондриївський. Також, він повідомив, що особисто спостерігав за навчаннями викладацького складу та школярів стосовно протидій у випадку надзвичайних ситуацій.  

 

За словами заступника голови КМДА, найнадійнішим укриттям є підземні станції метрополітену, тому школи, що розташовані поруч зможуть у разі небезпеки скористатися ними. Відповідний інструктаж провели  як для вчителів, так і для школярів. Спостереження довели, що усі вимоги спорудження об’єктів укриття виконані згідно з нормами та є безпечними.  У школах, де немає укриттів, учнів виводитимуть до найближчих підземних переходів та бомбосховищ.

 

У школах проводять відповідні інструктажі та наголошують, що у випадку надзвичайної ситуації головне не панікувати, залишатися поруч з класним керівником, виходити з класу одразу після тривожного сигналу та заходити до укриття акуратно та по одному, не штовхаючись. Школярів вчать бути обережними з мінами та гранатами. Поліцейські стверджують, що найбезпечнішим місце у школах є перший поверх, а основне місце біля опорних колон подалі від дверей та вікон. Евакуації проводять майже кожного дня, щоб навчити дітей швидко та без паніки покидати приміщення школи. Не всі київські навчальні заклади відпрацьовують інструктажі на практиці, адже не готові на разі лякати дітей.

 

Усе місто отримало чіткі вимоги щодо того, як необхідно діяти у разі небезпечного випадку. Міські органи візьмуть на себе відповідальність забезпечити усім необхідним вчителів та школярів. На сьогодні усі заклади освіти столиці працюють у звичному режимі.

© 2020 rivne-inform

Мої відео