Рівне Інформ

Ще одна німецька система ППО IRIS-T захищатиме українське небо

Ще одна німецька система ППО IRIS-T захищатиме українське небо
387005 ПЕРЕГЛЯДІВ

У засобах масової інформації повідомляють про те, що 24 травня до України доставили ще один зенітний комплекс Iris-T-SLM німецького виробництва. Це четвертий комплекс Iris-T середньої дальності та перший комплекс Iris-T малої дальності, які зараз знаходяться в Україні. Про це повідомляє Spiegel.

За словами видання, усього Берлін обіцяв Києву дев'ять комплексів ППО IRIS-T SLM та одинадцять комплексів ППО IRIS-T SLS, які виробляє німецька компанія Diehl Defense.

"Протягом останніх півтора року системи озброєння продемонстрували свою ефективність у захисті великих українських міст, таких як Київ та Львів, від російських повітряних атак. Вони також успішно перехоплювали крилаті ракети, спрямовані на критичну енергетичну інфраструктуру", - зазначає Spiegel.

Раніше Українські Новини повідомляли, що 8 травня президент Румунії Клаус Йоганніс висловив готовність обговорити можливість відправлення Україні ЗРК Patriot. Також, 6 травня міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес повідомила, що Україна вже отримала ракети для систем протиповітряної оборони Patriot".

© 2020 rivne-inform

Мої відео