Рівне Інформ

В історичному музеї Дніпра відкрили виставку "акаунтів" Мазепи, Бандери та Петлюри

В історичному музеї Дніпра відкрили виставку "акаунтів" Мазепи, Бандери та Петлюри
146045 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експозиція представлена у вигляді профілів видатних діячів у соціальних мережах. Так автори намагались зацікавити молодь та зробити інформацію більш звичною для них та зрозумілою. Відкрили виставку спеціально до Дня захисника.

Автори проєкту кажуть, хоч біографії Мазепи, Петлюри та Бандери дуже різні, але їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Не зважаючи на направлену проти них пропаганду, імена цих людей стали символом для свого народу. 

Саме ці троє осіб в своїй діяльності мали величезний вплив на формування національної ідеї”, — розповідає працівник інституту національної пам'яті Ігор Кочергін. — “Через це всіх, хто був прихильниками Петлюри, Мазепи або Бандери називали мазепинцями, петлюрівцями, бандерівцями. Тобто, фактично всіх, хто воював за незалежність держави називали іменами цих трьох провідників. Це унікальний випадок для світової історії”.

Ігор Кочергін каже, виставка демонструє сучасний підхід до подачі інформації. Автори експозиції спробували уявити, які могли б виглядати профілі Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери у соціальних мережах, які місця показала б їх гугл-карта, кого б вони додали у друзі. Одночасно виставка розповідає про непростий вибір, який стояв перед цими політиками, про позитивні й негативні наслідки їхніх ключових рішень.

Відвідати експозицію можна до 1 листопада в Дніпропетровському історичному музеї.

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео