Рівне Інформ

Фахівці з Індії допомагатимуть реабілітувати дніпровських дітей з вадами розвитку

Фахівці з Індії допомагатимуть реабілітувати дніпровських дітей з вадами розвитку
145646 ПЕРЕГЛЯДІВ

У рамках проєкту «Особливий простір дитини» до Дніпровського центру гармонійного розвитку та нейрореабілітації завітав індійський меценат Абхік Мойтра. Чоловік запропонував обрати декількох дітей із центру, які зможуть пройти реабілітацію в Індії.

Директорка центру Анна Кириченко, познайомила індійського мецената з методиками, які вони застосовують для інтелектуального, фізичного та психічного розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

“У нас в центрі займаються реабілітацією дітей із розладами аутистичного спектру, затримкою психомоторного розвитку, порушеннями розумового розвитку, вадами слуху та мовлення. У просторі центру ми поєднуємо традиційні та інноваційні методики реабілітації. Спираємось на різні програми, аби навчити дітей адаптуватись в звичайному просторі”, пояснила під час екскурсії директорка центру Анна Кириченко.

У свою чергу, Абхік Мойтра розповів про індійські методики лікування. Він запропонував директорці центру обрати декількох дітей, які зможуть пройти лікування та реабілітацію в Індії.

“Я готовий взяти всі витрати на себе. Також я готовий запросити до Індії декількох спеціалістів із Дніпра для того, щоб вони набули певних навичок та познайомились із нашими методиками. І якщо мені дозволять, я готовий привезти декількох індійських фахівців, аби вони допомогли дітям, спираючись на традиційну індійську систему лікування”, сказав Абхік Мойтра.

“Особливий простір дитини” це спільний проєкт Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського “Солідарність” та Дніпровського центру гармонійного розвитку та нейрореабілітації. Цей проєкт покликаний ознайомити батьків дітей з особливими освітніми потребами зі світовими методиками реабілітації.

© 2020 rivne-inform

Мої відео