Рівне Інформ

Бізнесмена з Дніпра намагалися завербувати бойовики так званого “МДБ ДНР”

Бізнесмена з Дніпра намагалися завербувати бойовики так званого “МДБ ДНР”
61561 ПЕРЕГЛЯДІВ

Контррозвідка СБУ встановила, що в грудні 2019 року підприємець із Дніпра поїхав до Донецька провідати батьків. Під час перетину лінії розмежування його викрали терористи з так званого Міністерства державної безпеки ДНР. Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ. 

Чоловіка звинуватили у діяльності на шкоду самопроголошеній республіці, зокрема, у роботі на українські спецслужби. Впродовж двох тижнів бойовики утримували чоловіка у підвалі, позбавили можливості нормального харчування та застосовували методи фізичного та психологічного впливу, повідомляють у СБУ. Після — бізнесмена вивезли на околицю міста.

«Мені запропонували свободу за те, що я перепишу машину на співробітників “МДБ ДНР”. 31 грудня люди з цієї організації під приводом неофіційного співробітництва з ними вивезли мене на моїй машині через блокпост Новоолександрівки та відпустили», — згадує бізнесмен.

Новий рік чоловік зустрів у сірій зоні. На підконтрольну Україні територію він потрапив першого січня після відкриття блокпосту. Як повідомляє Служба безпеки, бізнесмен мав збирати та передавати бойовикам дані про патріотичні організації, з якими той підтримував контакти. 

За інформацією СБУ, чоловік не завдав шкоди державі.

Подібні випадки є непоодинокими, повідомляють у Службі безпеки. Контррозвідка СБ України систематично виявляє та запобігає спробам спецслужб терористичних організацій залучити наших співвітчизників до протиправної діяльності. Служба безпеки України вкотре застерігає, що у зоні ризику та підвищеної уваги спецслужб РФ та підконтрольних їм так званих «МДБ Д/ЛНР» перебувають:

- державні та військовослужбовці, 

- представники правоохоронних органів, 

- учасники АТО (ООС), національно-патріотичних організацій, 

- пересічні громадяни України, які виїжджають до РФ чи окупованих територій для працевлаштування, з туристичною метою, відвідування родичів тощо. 

© 2020 rivne-inform

Мої відео