Рівне Інформ

Зміст валізи на відпочинок з дітьми: 8 пунктів, про які слід подумати двічі.

Зміст валізи на відпочинок з дітьми: 8 пунктів, про які слід подумати двічі.
202490 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найчастіше пакування на відпочинок з дітьми нагадує реслінг, де в одному куті рингу тато у пляжних шортах, а в іншому – багатотонна валіза, яку необхідно застібнути, бо таксі вже чекає під під’їздом. Мама, спостерігаючи цю картину, перераховує те, що взяла, сподіваючись, що нічого не залишили вдома.

Чи насправді потрібно так багато везти, або ж можна подорожувати без зайвого навантаження? Пропонуємо перевірити себе по пунктах.

1.Підгузки. Неймовірно, але факт: іноземні діти теж пісяють, так само як діти зі Львова, Кирилівки та Бердянську. Достатньо обмежитись максимальною кількістю підгузків на час подорожі та додати кілька зайвих зверху, аби, доїхавши у пункт призначення, не шукати магазин в екстреному порядку.

Щоб заспокоїтися: можна перевірити ціни на підгузки у країні, в яку ви їдете та порівняти їхню вартість з цифрами авіаліній, які ви обрали, щодо додаткової ваги багажу.

2.Одяг. Не беріть увесь гардероб дитини, вона не встигне його одягти за час відпочинку. Можна обмежитися футболками й шортами, легкими сукнями для дівчат, комплектом теплого одягу на випадок негоди та капелюхом. Пам’ятайте, що одяг у спеку дуже швидко висихає, тож його можна швиденько випрати у раковині готельного номеру або навіть здати у пральню (якщо така послуга є).

Щоб заспокоїтися: можна перевірити детальний прогноз погоди на час вашого перебування в іншій країні (залиште це на останній момент, адже тоді підвищується вірогідність точності прогнозу).

3.Взуття. Не слід брати всі ймовірні варіанти під кожний парадний вихід дитини, бо вона, ймовірно, ходитиме босоніж вісімдесят відсотків відпочинку. Не слід пакувати нове взуття, адже воно може виявитися не зручним.

Щоб заспокоїтися: детально по днях продумайте те, що робитимете (з того, що запланували й те, що є шанс встигнути) та покладіть те взуття, яке підходить до всіх варіантів.

4.Іграшки. У жодному разі не питайте дитину, що вона візьме на відпочинок, бо поїде вся колекція іграшок. Можна поставити питання ребром: яку ОДНУ іграшку ти візьмеш з собою, але в результаті все одно поїде вся колекція. Насправді, що забути точно не слід – це іграшка, без якої дитина не засинає, та мінімальний пакет розваг у дорогу. Наприклад, щось дрібне і не коштовне, що займає дитину: маленькі олівці й розмальовки, книжка, наліпки, лялечка з довгим волоссям, яке можна розчісувати до повного випадіння – дуже підходять.

Щоб заспокоїтися: Декілька разів скажіть собі, що ви теж будете поряд з дитиною під час подорожі й з нею можна просто говорити в якості розваги! Можна обговорити розмір літаків, вигадати історії, куди вони летять і що там робитимуть, поговорити про пункт вашого призначення і розповісти про плани на відпочинок. А ще вигадувати розваги з усього, що бачите навколо: серветок, стікерів з цукром чи трубочок.

5.Аптечка. Одразу пакуйте у валізу ті ліки, які дитина приймає на постійній основі та термометр. Далі збирайте стандартну аптечку, яку узгоджено з педіатром, враховуючи специфіку подорожі. Всі ліки мають бути в оригінальних упаковках з рецептом, щоб вони не викликали багато запитань в прикордонної служби. Рідину об’ємом понад 100 мл доведеться здати в багаж. Існує вірогідність, що навіть у разі величезної аптечки, в ній не буде тих ліків, які будуть потрібні, тож підходьте до зборів реально.

Щоб заспокоїтися: придбайте медичне страхування, яке покриває всіх членів родини. Уважно перечитайте поліс чи перепитайте номери екстреної допомоги і вашу схему дій у туристичного агента. Підкресліть номери у полісі, а краще вбийте їх у контакти на вашому телефоні.

6.Їжа. Перекус в дорогу – це пункт обов’язковий. Щодо дитячого харчування у баночках подумайте, враховуючи інформацію про місце відпочинку. Деякі готелі надають можливість батькам самостійно зробити пюре або мають дієтичний стіл. Дехто – такі послуги не надає, однак ви можете ретельно вивчити меню на сайті й продумати кілька варіантів: наприклад, пюре на сніданок можна не везти, бо в готелі точно подають кашу, або ж на вечерю — рис з овочами, який теж, ймовірно, стане у нагоді.

Щоб заспокоїтися: запитайте про харчування в готелі ще до бронювання. Якщо ж забронювали, а тільки потім подивилися на стан речей, подумайте, як ситуацію можна врятувати, порівнюючи меню готелю зі звичним меню вашої дитини. Подумки підготуйтеся до імпровізування і пам’ятайте, що ваша дитина так харчуватиметься лише тиждень.

7.Набір для пляжу. Що необхідно мати: капелюх, сонцезахисні окуляри та крем з максимальним ступенем захисту. Далі думайте над засобами для плавання: надувні кола, нарукавники чи матрац (якщо ви не готові купувати все це на місці, беріть з собою). Слід також перевірити сайт готелю чи написати їм напряму з питаннями, які вас цікавлять, можливо, спорядження можна буде взяти напрокат, або в готелі є запас відерок та лопаток для малечі.

Щоб заспокоїтися: пригадайте, як ваша дитина поводить себе у пісочниці: якщо вона будує замки й пасочки, візьміть один комплект, а можливо, маля готове просто рити глибоку яму, поки не потрапить в Китай, тоді можна взяти тільки лопатку!

8.Засоби пересування. Слінг чи ерго-рюкзак ви можете перевозити без проблем будь-якими авіалініями. Щодо візочку, ретельно перевірте вимоги авіаліній і аеропорту, в який ви прилітаєте. Деякі авіалінії, наприклад, вимагають, щоб візочок обов’язково складався з однієї частини. Деякі аеропорти видаватимуть його вже з багажем, а не біля трапу.

Щоб заспокоїтися: Продумайте план дій, враховуючи всю інформацію, яку ви знайшли. Якщо візочок не видаватимуть одразу, то будьте готові нести дитину або ж покладіть слінг у ручну поклажу.

Вдала подорож і збори на відпочинок з дітьми – це перш за все планування та поінформованість. Однак, діти – це створіння, винайдені для того, щоб дивувати батьків, тож сюрпризи точно будуть, можна просто сподіватися на те, що мінімальні.

Не забувайте про позитивний настрій, тоді всі негаразди здаватимуться частиною пригоди. Більше про це та інше дивіться у програмі Більше Двох про відпочинок з дітьми.

© 2020 rivne-inform

Мої відео