Рівне Інформ

Внутрішній дворик Молодіжного центру перетворять на літній кінотеатр

Внутрішній дворик Молодіжного центру перетворять на літній кінотеатр
59893 ПЕРЕГЛЯДІВ

Використати простір внутрішнього двору Чернігівського обласного молодіжного центру допомогли розроблення концепції ГО "Еко Місто" Літній кінотеатр, лекторій, міська ферма, подіум, міні-сцена, майданчик для заняття йогою і безліч інших сценаріїв. «Спершу проєкт планувався, як молодіжний обмін молоді з України та Німеччини, але, у звя’зку з пандемією COVID-19, ми повністю перейшли у дигітальний формат», –розповів менеджер проєкту Сергій Забара – «основними заходами стали вебінари, онлайн конференції та відео-екскурсії креативними публічними просторами».

Для того аби створити задумане швидше, та оригінальніше було залучено місцян. «Ми використовували онлайн опитування, анкетування різної цільової аудиторії, працювали на тематичних воркшопах та розробили SWOT-аналіз для декількох сценаріїв розвитку дворику разом з майбутніми користувачами. Сподіваємося, що наш приклад надихне молодь брати на себе відповідальність і працювати з іншими публічними просторами, долучаючи до цього широку аудиторію з числа місцевих мешканців. Співучасне проектування і залучення цільової аудиторії на всіх етапах реконструкції має стати звичною практикою в Чернігові і Україні», – наголосив керівник ГО «Еко Місто» Сергій Безбородько.
Один з авторів концепції, Дмитро Караулов зазначив, що під час розробки команда керувалася світовими урбаністичними стандартами: сталість, екологічність, мобільність, багатофункціональність і повага до історії. «Ми запропонували зонувати простір, а також використовувати модульні меблі, які можуть трансформуватися і змінювати місце в залежності від заходу. Всі конструкції прості, їх можна виготовити самостійно, як це робили ми на наших заняттях в ході проекту».
Учасниця проєкту, ландшафтна дизайнерка, Маргарита Лазаревич зазначила: «Більша частина двору вкрита асфальтом. В нас не було достатньо простору, щоб висаджувати рослини, тому ми передбачили контейнерне озеленення. Ми надавали перевагу багаторічним невибагливим рослинам, вони непогано зимують навіть у контейнерах. Ми обрали: дерен, спірею, вейгелу, яка буде дуже гарно квітувати, – і створюватимемо з цих рослин композиції». Тактичний урбанізм і «теорія малих справ» стали наскрізною тематикою молодіжного обміну. Концепція — це ще один крок до активації внутрішнього двору колишнього кінотеатру ім. Щорса давши йому нове життя.

© 2020 rivne-inform

Мої відео