Рівне Інформ

У Дніпрі відкрили ще одну Школу Супергероїв

У Дніпрі відкрили ще одну Школу Супергероїв
105181 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпропетровському обласному клінічному лікувально-профілактичному об’єднанні «Фтизіатрія» відкрили ще одну Школу Супергероїв. Школа призначена для дітей, які проходять тривале лікування. Такий освітній заклад вже другий у Дніпрі та сьомий в Україні. Мета проєкту – забезпечити право на освіту дітей в лікарнях.


Школа має в своєму розпорядженні два класи площею 28 і 39 м. кв. Одна кімната призначена для школярів, інша – для дітей дошкільного віку. У класах створенні всі умови для навчання – тут встановили парти, м’які меблі, інтерактивну та магнітну дошки, ноутбуки. Також закупили книги та розвиваючі ігри для дітей різного віку. На ремонт та обладнання школи Дніпропетровська ОДА виділила більше 1 млн. грн.


Одночасно Школу зможуть відвідувати до 30 дітей. У будні дні після лікарняних процедур на дітей чекатимуть вчителі. У дітей буде 3-4 уроки в день по 40 хвилин.


«Ми лікуємо дітей з туберкульозом. Курс може тривати до року. Весь цей час діти проводять в медустанові. Школа тут просто необхідна їм, щоб не дивлячись на діагноз не відставати від програми, отримувати підтримку педагогів, знаходити друзів. А після одужання – легко влитися в звичний шкільний ритм», - розповідає директор лікарні Наталія Гранкіна.


В області мають намір відкрити ще одну Школу Супергероїв – в Криворізькому протитуберкульозному диспансері.

© 2020 rivne-inform

Мої відео