Рівне Інформ

Як захистити себе від постачальників газу?

Як захистити себе від постачальників газу?
104596 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нова реформа газу надає українцям свободу вибору. Проте, як захистити свої права на ринку газу та не потрапити у ще більш скрутне становище?

Відтепер споживачі можуть на свій розсуд обирату компанію, яка буде постачати їм блакитне паливо. Проте такі зміни призвели до низки проблем, які порушують права населення.

Деякі з користувачів скаржаться на компанію “Лубнигаз”, працівники якої можуть припинити постачання газу у самий розпал опалювального сезону, а потім вимагати чималі гроші за нібито повторне підключення. Найчастіше такі дії з боку облгазу мотивовані тим, що є непройдене технічне обслуговування чи невідповідність умовам проекту.

Проте, за словами людей, раніше, коли газ постачали регіональні служби, таких труднощів ніколи не було. Ще однією проблемою є те, що ці служби вимагають, того, щоб керівництво міста розрахувалось за постачання газу наперед, тобто за місяць, який ще не минув. Проте, відповідно до законодавства та вимог бюджетного кодексу вони цього робити не можуть. У разі несплати є погрози відключення від опалення не тільки жилих будинків, а й міських установ, бібліотек, райдержадміністрації та дитячих закладів освіти.

Подібні проблеми наздогнали й жителів Чернігівської області. Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко відзначає, що підписання меморандуму з ГК "Нафтогаз України" викликало шквал негативних емоцій зі сторони оператора АТ "Чернігівгаз". Останні висунули думку, що якщо подібні заходи з необтяжливого доступу населення до енергоресурсів будуть реалізовуватись, то від газопостачання будуть відключені котельні теплогенеруючих підприємств Чернігівської області. Саме тому Анна Коваленко змушена була звернутися зі скаргою до Антимонопольного комітету України. Її прикладу послідували й місцеві жителі.

© 2020 rivne-inform

Мої відео