Рівне Інформ

Закон про підтримку туристичної та культурної індустрії розвитку

Закон про підтримку туристичної та культурної індустрії розвитку
153651 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прес Служба глави держави повідомляє, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про підтримку туристичної та культурної індустрії розвитку. Голова держави вніс зміни до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій" № 962-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 4 листопада.

Саме цей закон Володимир Зеленський відзначив як один із найважливіших та передових для розгляду у Верховній Раді України, повідомляють представники офісу Президента. Даний закон передбачає впровадження податкових стимулів для підтримки діяльності у сфері креативних індустрій, культури, туризму, спорту та інших гуманітарних напрямках. Згідно із розпорядженням ставка податку на додану вартість для операцій з постачання послуг пов'язаних зі сферами культури і туризму, зокрема послуг з показу вистав, культурно-мистецьких заходів, проведення екскурсій у музеях, зоопарках і заповідниках та їх відвідування має бути знижена.

Також зменшення ставки ПДВ розповсюджується на демонстрування, публічне сповіщення і публічний показ фільмів, адаптованих в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та порушенням слуху. А до 2025 року звільняється від ПДВ постачання послуг з демонстрування, розповсюдження та показу національних та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених українською мовою на території України, за умови, що такі національні фільми адаптовані в україномовні версії для осіб з порушенням зору та слуху.

Даний закон також включає в себе знижену ставку податку на додану вартість з постачання послуг з тимчасового розміщення (проживання), що надаються готелями і подібними закладами у розмірі 7%.

© 2020 rivne-inform

Мої відео