Рівне Інформ

З Різдвом Христовим!

З Різдвом Христовим!
67624 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шановні мешканці Дніпра та всі українці! Команда D1 вітає вас з Різдвом Христовим! Ще з покон віків це свято було одним із найкрасивіших та найулюбленіших для всіх нас. В цей день народився Христос, тож до свята готуються з особливою ніжністю.

На це свято люди збираються за великим родинним столом. На ньому обов’язково повинно бути 12 пісних страв та свічка, яка берегтиме добробут. Страви в основному переліку бувають різними. Проте головними лишаються кутя та узвар, адже жодного алкоголю в цей день пити не можна. Проте страви стравами, а найголовніше на Різдво – зібрати до столу всю родину. Це свято, під час якого люди стають трохи ближчими один до одного і діляться своїм теплом.

Святкують Різдво за юліанським календарем – 7 січня. А починається таїнство з першою зіркою на небі. Адже за повір’ям саме тоді й оповістили усіх про народження Христа. Хоча Різдво і святкують 7, та саме таїнство починається раніше. Адже за 40 днів до нього починається великий піст. Останнім днем вважається Святвечір. 6 січня вся родина збирається до великого столу з 12 стравами, які символізують 12 апостолів. Аби пустити світлий дух додому, необхідно опівночі відкрити всі вікна та двері й зачинити раніше, ніж закінчиться вечеря, аби не впустити злий дух.

Перш ніж сісти на стілець варто на нього подмухати, аби не сісти на померлого родича. А також у святий вечір люди пригощали кутею своїх хрещених, а ті дарували їм символічні подарунки. Вітаються люди на Різдво словами “Христос Народився” – “Славте його”. Також в цей вечір заведено зустрічати колядників та частувати їх різноманітними подарунками у вигляді цукерок чи грошей.

Тож наша команда вітає вас із цим чистим та щирим святом. Ми бажаємо, аби кожне ваше Різдво проходило у теплому сімейному колі, а дух зла ніколи не заходив у ваш дім. Так, традиції є традиції, проте ми завжди можемо підлаштувати їх під себе, бо кожне покоління вносить в життя щось своє. Так, наразі карантин, і не всі можуть приїхати, проте ви можете зібратись за святковим столом і по відеозв’язку. Тож лишайтесь здорові та веселого Різдва!

© 2020 rivne-inform

Мої відео