Рівне Інформ

Якою буде вартість реєстрації нерухомого майна цього року?

Якою буде вартість реєстрації нерухомого майна цього року?
84056 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року було внесено зміни до Закону “Про Державний бюджет України на 2021 рік. Тож вже 1 січня 2021 року було підвищено прожитковий мінімум для осіб, які мають працездатність. Тепер він складає 2 270 гривень. У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму було підвищено й адміністративний збір, який клієнти сплачують Державному реєстру прав за надання інформації або проведення реєстрацій.

Тепер 34 статтею Закону “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” передбачено новий перелік цін на наступні послуги:

Державна реєстрація власності. Найдешевше ця послуга коштуватиме 230 гривень, проте очікувати документи вам доведеться протягом 5 діб. 2270 гривень вони обійдуться тим, кому необхідно отримати їх протягом двох діб з моменту подання заяви. 4540 гривень коштуватимуть документи, які ви отримаєте за один день. Протягом двох годин такі документи також можна буде зробити, проте за 11350 гривень.

Державна реєстрація інших речових прав коштуватиме 110, 1 140, 2 270 та 5 680 гривень відповідно до аналогічних строків. Тож якщо ви нікуди не поспішаєте, то можете отримати будь-яку послугу за мінімальною вартістю.

Державна реєстрація обтяжень речових прав наразі коштує 110 гривень.

У 230 гривень вам обійдеться державна реєстрація прав у результаті вчинення нотаріальних дій.

А от за виправлення помилки, яку допустив нотаріус через вашу неуважність, ви тепер повинні будете сплатити 90 гривень.

За надання інформації тепер також будуть встановлені нові тарифи. За кожні 25 сторінок ви сплачуватимете по 60 гривень. У разі необхідності надання електронного витягу, ви сплатите вполовину менше, тобто 30 гривень. А от щоб адвокати, нотаріуси змогли отримати інформацію необхідно буде сплатити 90 гривень за доступ до Державного реєстру прав.

© 2020 rivne-inform

Мої відео