Рівне Інформ

У прокуратурі за участю правозахисних організацій відбувся круглий стіл щодо захисту прав громадян на тимчасово окупованих територіях Донеччини

У прокуратурі за участю правозахисних організацій відбувся круглий стіл щодо захисту прав громадян на тимчасово окупованих територіях Донеччини
13250 ПЕРЕГЛЯДІВ

За участю заступника керівника Донецької обласної прокуратури Сергія Зайця та представників правозахисних груп проведено круглий стіл на тему «Збройний конфлікт. Співробітництво у сфері захисту прав громадян на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області».


Участь у заході взяли керівники управління та відділів Донецької обласної прокуратури, а також представники правозахисних груп Global Rights Compliance, «Truth Hounds», «Донбаські ворота», «Луганський обласний правозахисний центр «Альтернатива» і «Східна Правозахисна група».
Присутні обговорили механізми збору доказів для проведення досудового розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності з метою їх подальшого використання в рамках національного законодавства та передачі до Міжнародного кримінального суду.


«Складність розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту на Донеччині полягає у тому, що фігуранти вказаних кримінальних проваджень перебувають на тимчасово окупованій території. Тому, для нас дуже важлива інформація, яку нам передають представники правозахисних організацій. Нажаль, отримані дані ми не можемо використовувати як прямі докази, однак вони дають змогу ідентифікувати та знайти необхідну інформацію для використання її у судах», - зазначив Сергій Заєць.


За результатами круглого столу сформовано пропозиції щодо вирішення проблемних питань та визначено напрями подальшої взаємодії.

© 2020 rivne-inform

Мої відео