Рівне Інформ

Нова програма боротьби із насильством!

Нова програма боротьби із насильством!
10349 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Кабінет Міністрів України затвердив нову програму боротьби із насиллям в Україні. Вона діятиме протягом найближчих 5 років. Згідно із нею тепер держава надаватиме допомогу тим, хто став жертвою насильства. Крім цього буде проведено видозміну судового процесу.

Ця програма містить в собі як домашнє, так і гендерне насилля. Тож що саме входитиме в неї? По-перше, планують розробити типові програми для постраждалих та такі самі, проте адаптовані, програми для дітей-кривдників. По-друге, введуть заходи забезпечення індивідуального підходу до допиту дітей незалежно від їх статусу в кримінальному провадженні.
По-третє, тепер судові засідання потрібно буде проводити у дружньому до дитини оточенні.
Держава повинна буде створити додатково 450 спецслужб підтримки постраждалих (притулки, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, денні центри). І найголовніше, тепер створять кабінети первинної допомоги постраждалим особам на базі закладів охорони здоров'я.

Політики переконують, що саме зараз необхідно починати діяти рішуче, якщо ми не хочемо іти назад та перетворюватись на тварин, в яких виживає найсильніший. Цивілізація існує вже досить довго, проте проблеми в нас залишились ті ж самі, що були й на початку. В нас стали частими випадки ґвалтування та побиття. В деяких родинах спостерігається жорстоке ставлення до дітей. Проте настав час поставити в цьому крапку. Необхідно крок за кроком намагатись змінити життя на краще. Ця робота дуже важка, проте хтось повинен її провести, аби наші нащадки забули такі слова. Тепер, коли всі стануть гуртом до справи та будуть працювати й з причиною, і з наслідками таких подій, ми все ж таки зможемо все виправити вважають в Кабміні.

© 2020 rivne-inform

Мої відео