Рівне Інформ

За затримку заробітної плати українці тепер отримуватимуть компенсацію!

За затримку заробітної плати українці тепер отримуватимуть компенсацію!
8835 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Президентом України було підписано Закон «Про внесення змін до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням термінів їх виплати» № 1214-IX. Верховна Рада підписала цей законопроєкт ще 4 лютого 2021 року. Потім його передали до Офісу президента, де з ним ознайомився та підписав його вже сам Володимир Зеленський.

В документі перераховано всі грошові надходження, які передбачають нарахування компенсації. За порушення строків виплат роботодавці тепер будуть зобов’язані надавати грошові бонуси. Тож до яких виплат можна буде отримати надбавку у разі несвоєчасних виплат? У витязі із законопроєкту, із повним текстом якого можна ознайомитись на сайті Верховної ради України, зазначено, що жителі України отримуватимуть компенсації до пенсій, соціальних виплат, стипендій та зарплат також за такі види доходів, як сума індексації грошових доходів громадян; суми відшкодування шкоди, заподіяної фізичній особі каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я; кошти, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди в разі втрати годувальника.

Також тепер на сайті ви можете ознайомитись з усіма доповненнями до закону та його положеннями. Якщо ви не знаєте, чи підпадаєте ви під ту категорію громадян, яким передбачені виплати, то ви можете самостійно дізнатися всю інформацію із витягу, або проконсультуватись із юристом. У разі неотримання компенсації, ви зможете звернутись до спеціальних органів із заявою, в якій вкажете період затримки, за який маєте отримати компенсацію, після чого отримаєте гроші. Держава самостійно контролюватиме те, що відбуватиметься з грошовими переведеннями. Закон почне діяти наступного тижня, після публікації.

© 2020 rivne-inform

Мої відео