Рівне Інформ

Приїзд додому обернувся мешканцю Чернігівщини у 100 тисяч гривень

Приїзд додому обернувся мешканцю Чернігівщини у 100 тисяч гривень
8877 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місце роботи, статус особи та навіть відстань жодним чином не повинні впливати на виконання батьківських обов’язків. Якщо ж зухвалій поведінці все ж таки знаходиться місце у житті родини, правові санкції державних виконавців не тільки відновлять економічні гарантії молодого покоління, а й вмотивують батьків бути відповідальнішими.

Як розповіла очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина СВИСТУН, мешканець Козелецького району, не бажаючи брати участь у житті дитини, переймався тільки влаштуванням власного побуту. Тікаючи від виконання батьківського обов’язку, він виїхав за кордон, тим самим сподіваючись, що тягар по сплаті аліментів більше не потурбує. Безпечне життя чоловіка було припинено, коли той після повернення додому знов зібрався виїхати за межі країни. Його намірам не судилося збутися, адже державні виконавці, окрім арешту рахунків та майна боржника, обмежили неплатника аліментів у низці свобод, зокрема у праві керування транспортними засобами, полювання, користування зброєю та найголовніше для нього – у праві виїзду за кордон.

Аби повернутися до звичного ритму, містянину довелося повністю розрахуватися з 11-річною донькою, сплативши понад 100 тисяч гривень заборгованих аліментів.

До речі, з початку року державні виконавці Чернігівщини вже стягнули понад 11 мільйонів гривень аліментів, тим самим поновивши економічні права більше 4 тисяч дітей.

© 2020 rivne-inform

Мої відео