Рівне Інформ

Пасха в онлайн форматі?

Пасха в онлайн форматі?
24357 ПЕРЕГЛЯДІВ



Напередодні важливого християнського свята постає питання: в якому форматі усе буде відбуватися? Можливо на Пасху, яка відбудеться 2 травня 2021 року, знову ймовірний варіант онлайн святкування, як і минулого року.

Той рік, рекомендували залишатися вдома та спостерігати за богослужінням онлайн. Всеодно, велика кількість віруючого населення, незважаючи на пандемію та правило не бути без необхідності в людних містах. Проте, за твердженнями представників поліції, у храмах, по усій Україні було близько 130 тисяч відвідувачів. Звичайно, після такого святкування, кількісний обсяг захворілих збільшився. Та 2020 року статистика була значно меншою, 1000 людей за добу, сьогоднішні реаліїї набагато гірші. Саме тому, варто не повторювати помилок минулих років, та дотримуватися усіх правил та обмежень, які будуть цього року, задля того, щоб не погіршити статистику та негативно не впливати на локдаун.

Міністерство охорони здоров’я, заздалегідь повідомляють про ймовірні обмеження.
Як затвердив Віктор Ляшко, у цьому питанні будуть намагатися знайти найоптимальніше ріщення. Адже, священнослужителі, ймовірніше за все будуть розраховувати на пом’ягчення обмежень на період Пасхи. Саме тому, окрім радикального рішення - перевести святкування у онлайн режим, ще розглядають варіант 50 на 50, це означає, що хтось матиме змогу знаходитися у храмі, а хтось ззовні, і звісно, в обох варіантах дотримання маскового режиму та дистанції - є обов’язковим. Більшої конкретики зможуть дати лише на прикінці тижня. Для того, щоб визначитись з обмеженнями та форматом, на разі йдуть переговори з релігійними організаціями та лідерами. Проте, як вважає Ляшко, дійти до конценсусу буде не просто.

Тим паче досвіт Німеччині, показав, що ставити сильні обмеження, не є вірним рішенням, адже канцлер Ангела Меркель, заявила, що плани оголосити локдаун під час християнської Пасхи були помилкою, і не втілили їх, як й планували.

Є надії, що наступного року, на Пасху більше не будуть порушувати подібні питання. І звичний спосіб святкування стане можливим.

© 2020 rivne-inform

Мої відео