Рівне Інформ

Вакцини AstraZeneca та Johnson&Johnson більше не буде в Європейському Союзі.

Вакцини AstraZeneca та Johnson&Johnson більше не буде в Європейському Союзі.
18574 ПЕРЕГЛЯДІВ



Європейський Союз більше не має намірів продовжувати контракт на вакцини з AstraZeneca та Johnson&Johnson. Про це стало відомо з італійської щотижневої газети La Stampa. Європейська комісія за згодою більшості країн Європейського Союзу вирішила, що контракти на вірусні векторні вакцини, які дійсні на даний момент, не будуть подовжені після закінчення строку їх дійсності.

Нагадаємо, що AstraZeneca отримала багато критики у свою адресу від Європейських представників через те, що не дотримувалась обіцяних об’ємів поставок. Варто зазначити, що на даний момент вакцина вже не носить такої назви, Шведсько-британська фармацевтична компанія перейменувала свою вакцину проти COVID-19 в Vaxzevria. Причин перейменування вакцини не вказують.

Стосовно компанії Johnson & Johnson, то вони самі призупинили маштабні постачання свого продукту, у зв’язку з тим, що у Сполучених Штатах Америки рекомендують не використовувати вакцину даної компанії, адже були випадки, коли у вакцинованих розвивалися тромби. Такі випадки були зафіксовані 8 квітня, в Північній кароліні. Саме там було зупинено роботу пункту вакцинації проти COVID-19. А 7 квітня, у штаті Денвер, вакциновані пацієнти скаржилися на головокружіння та нудоту. На даний момент, в Європейському Союзі перевіряють вакцини компанії Johnson & Johnson в агенстві лікарських засобів.

Препарат J&J було зареєстровано американським управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів у лютому 2021 року. Адже окрім вищек згаданих недоліків, є ще й переваги. Даний препарат зменшує ризик захворювання ковідом середньої та важкої форми на 66%. Також щеплення робиться лише один раз, на відміну від інших препаратів, а тому, доступ до вакцини має більша кількість населення.

Замість вакцин AstraZeneca та Johnson&Johnson, планується співпраця з РНК-вакцинами, такими як Pfizer та Moderna. А також, у вівторок, 13 квітня, в Україні починається щеплення китайською вакциною CoronaVac проти Covid-19. Про це повідомив на брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов. Вже 215 тисяч доз завезено на територію України.

Теги: Коронавірус,вакцина

© 2020 rivne-inform

Мої відео