Рівне Інформ

Сонце в кишені

Сонце в кишені
345730 ПЕРЕГЛЯДІВ

Арабські вчені розробили унікальну технологію, за допомогою якої можна створювати найменші у світі сонячні панелі.

 

Ефективні та виключно легкі – такими прикметниками можна описати нові органічні сонячні елементи, які повністю створені за допомогою струминного друку. Раніше інші групи вчених вже створювали тонкі сонячні панелі, але в їхній структурі електродом виступав дуже крихкий матеріал. Структура нової розробки відрізняється гнучкістю, а також її поверхня додатково покрита париленом, який захистить винахід від води. Завдяки такому покриттю, сонячні панелі можна використовувати навіть у медичних пристроях, які кріпляться чи вживлюються у людський організм.

Створені панелі змогли протриматися у прісній та солоній воді цілих шість годин, тобто практично пройшли випробування на водостійкість. При друкуванні на тонкому склі, дані сонячні елементи досягли ефективності перетворення енергії в 4,73%, побивши попередній рекорд у 4,1% для повністю надрукованого елемента.

Коли створені панелі почнуть застосовуватись у комерційних пристроях, наразі невідомо. З усім тим, вони є відправною точкою для нового покоління універсальних надлегких друкованих сонячних елементів, які можна інтегрувати в медичні пристрої, що імплантуються, або використовувати як джерело живлення для техніки малого розміру.

© 2020 rivne-inform

Мої відео