Рівне Інформ

Створення власного телеканалу: медіа, хмарні рішення, трансляція, монетизація, інновації

Створення власного телеканалу: медіа, хмарні рішення, трансляція, монетизація, інновації
386429 ПЕРЕГЛЯДІВ

Що потрібно щоб відкрити власний телеканал ? 

М: Бажання та ресурси. Людські та технічні ресурси.

Які вимоги до інфраструктури для створення телеканалу?

М: Вимоги до інфраструктури залежать від розміру телеканалу та виду контенту, який ви плануєте транслювати. Найбільш важливим компонентом є сервер мовлення, на якому складається сітка мовлення і з якого ведеться мовлення телеканалу, потрібні Телеком ресурси для доставки сигналу до операторів та провайдерів які будуть розповсюджувати сигнал, потрібні ресурси для зберігання монтажу контенту, роботи з ним і відповідно якщо є студія і ведуться студійні зйомки то потрібно студійне обладнання камери, світло, пульти та всі решта для забезпечення зйомки.

Чи обов’язкова телестудія для телеканалу ?

Якщо немає потреб у контенті, що знімається в студії, то студія не потрібна.

Що потрібно мінімально для розгортання телеканалу? 

М: Є різні телеканали може бути телеканал де просто повторюється контент: фільми, мультфільми чи програми, може бути з новинами з лайвами. Чим більше різного типу контенту тим більше потрібно технічних засобів і персоналу.

Для розгортання нескладного телеканалу цілком достатньо 2-3 сервісів від компанії Cosmonova Broadcast. 

Які послуги надає компанія Cosmonova Broadcast для створення телеканалу?

М: Наша компанія надає повний спектр послуг для створення телеканалу, включаючи проектування інфраструктури, надання програмного, технічного та клаудного забезпечення, організацію трансляції телеканалу на сайті та в соціальних мережах, а також доставку каналів до операторів та провайдерів та цілодобову технічну підтримку.

Наші послуги для створення телеканалу включають:

• COSMO| PLAYAUT - хмарний сервіс зберігання даних та технічна складова програвача з набором функцій для ефіру;

• IP Delivery - послуга доставки телевізійного контенту на ваш телеканал;

• Stream online - сервіс для трансляції контенту на телеканал, сайт або соціальні мережі.

Наш сервіс технічної підтримки працює 24/7 і включає в себе:

• Віддалене керування, яке дозволяє вирішувати проблеми з ефіром без вашої участі;

• Відповіді на запитання щодо технічної частини телеканалу;

• Діагностику технічних проблем та їх вирішення;

• Резервне копіювання та відновлення даних для забезпечення надійності мовлення, та інші сервіси.

Скільки персоналу потрібно щоб користуватися сервісом PLAYOUT? 

Одної людини цілком достатньо для здійснення керування одним або декількома не складними телеканалами.

На якому етапі можна звертатись до компанії Cosmonova Broadcast? 

Коли виникає є ідея, наступне що потрібно - це прорахунок реалізації проекту, саме в цей момент ми готові надати повний спектр консультацій.

До Вас частіше звертаються з ідеєю створення нового телеканалу чи з необхідності технічної трансформації ? 

Різні бувають звернення, багато хто звертається на етапі створення телеканалу, але є і ті хто працює давно і звертається за модернізацією. Інколи до нас за допомогою приходять нові телеканали що вже витратили багато коштів в свою інфраструктуру та не отримали бажаного результату.

Тому ми радимо звертатись до наших спеціалістів на етапі ідеї, щоб не нести зайвих витрат.

Які критерії потрібно використовувати при виборі технічного обладнання?

При виборі технічного обладнання важливо використовувати критерії, щоб забезпечити власні потреби відповідно до проекту. Наприклад, варто визначити, чи потрібна студія і лайви, як ми раніше говорили, чи не потрібні, скільки людей буде працювати та які програми будуть використовуватись. Також слід врахувати зовнішні умови, такі як доставка сигналу, куди має доставлятись, які мають бути формати і яка має бути якість.

Як компанія забезпечує високу якість відео та звуку на телеканалі?

Забезпечення високої якості відео та звуку є дуже важливим для телеканалу, оскільки воно є головним фактором, що визначає якість трансляції та задоволення глядачів. Ми з упевненістю можемо говорити про те, що наші сигнали відповідають усім сучасним стандартам якості, відповідно до протоколів передачі даних та протоколів відео сигналів. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити глядачам найвищу якість зображення та звуку на кожній трансляції.

Які ризики пов'язані з відкриттям власного телеканалу, які шляхи їх уникнення?

Одним з основних ризиків, пов'язаних з веденням телеканалу, є комерційно-інвестиційний ризик, який характерний для будь-якого бізнесу. Щоб уникнути цього ризику, кожен телеканал повинен розглядати питання диверсифікації джерел фінансування та отримання доходу з різних джерел. Наприклад, це може бути забезпечене за рахунок спонсорства, реклами, продажу прав на телеканал провайдерам та іншого. Це дозволить телеканалу стабільніше існувати на ринку та бути менш залежним від конкретного джерела фінансування. При цьому варто зазначити, що немає загальних рекомендацій, що підійдуть для всіх телеканалів, оскільки кожен з них має свої особливості та потреби. 

Як можна забезпечити високу глядацьку аудиторію телеканалу та збільшувати її?

Щоб збільшити глядацьку аудиторію, телеканал повинен максимально покривати провайдерів та постачальників аудіовізуальних послуг, щоб залучити якомога більше глядачів. Це можна досягти шляхом ведення ефективних переговорів з цими постачальниками та маючи сильний та цікавий контент для глядача.

Також, якщо телеканал має плани на розвиток в діджитал аудиторії, варто забезпечити поширення свого контенту через власний сайт чи інші соціальні мережі, варто скористатись продуктом нашої компанії Stream Online- це технічне рішення для трансляції відео в реальному часі із транскодуванням CDN трансляції, що витримує високі та дуже високі навантаження для массових подій, на Ваш сайт або соціальні мережі такі як YouTube та Facebook.

 

Які можливості для монетизації телеканалу?

Щодо можливостей монетизації телеканалу, їх є кілька класичних способів: спонсорство, безпосередня реклама на телеканалі та продаж авторських прав постачальникам аудіовізуальних послуг. Наприклад, великі бізнеси можуть спонсорувати виробництво конкретних програм, або телеканал може продавати свої права на показ свого контенту постачальникам аудіовізуальних послуг.

Які є основні витрати на створення телеканалу і як можна їх оптимізувати?

Основні витрати - це технічні витрати на створення телеканалу та фонд оплати праці персоналу. Технічні витрати можна оптимізувати, зокрема використовуючи наші сервіси. Наші сервіси є вигіднішими порівняно з іншими ринковими пропозиціями, оскільки вони дозволяють використовувати нашу інфраструктуру, уникнувши необхідності будувати власні серверні та купувати обладнання, оптичні лінії та інше.

Залежно від моделі каналу можуть бути затрати на придбання контенту. Вони можуть бути дуже великими, особливо для таких моделей каналу, де велика увага приділяється авторському праву. В такому випадку витрати на авторські права компенсуються продажем ліцензійних прав на ретрансляцію та показ каналу.

 

Теги: телеканал, медіа, хмарні рішення, технічне обладнання, інфраструктура, глядацька аудиторія, монетизація, трансляція, критерії вибору, ризики, інновації, клаудні послуги, висока якість, джерела фінансування, диверсифікація, COSMO | PLAYOUT, Stream online, CDN трансляції

© 2020 rivne-inform

Мої відео