Рівне Інформ

Незрозуміло, але дуже цікаво: регулювання ШІ не стає яснішим для IT-компаній

Незрозуміло, але дуже цікаво: регулювання ШІ не стає яснішим для IT-компаній
398935 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бум ШІ-галузі вразив законодавців: тепер країни змагаються в ухваленні нових правил регулювання штучного інтелекту.

Парадигма жорсткого контролю над індустрією не подобається розробникам, які побоюються уповільнення інновацій. На щастя для техногігантів, уряди не поспішають конкретизувати свої вимоги – і у творців ШІ-систем залишається простір для маневру.

Новий указ президента США про штучний інтелект став першим всеосяжним документом, який регулює технологічну сферу. Адміністрація Білого дому протягом багатьох місяців узгоджувала текст указу, Байден кілька разів зустрічався з главами технокомпаній. Документ містить вісім положень, на яких пропонується засновувати всі наступні правила регулювання індустрії.

Йдеться про нові стандарти безпеки ШІ-систем, зокрема обов’язок розробників тестувати свої моделі перед їхнім публічним релізом і ділитися результатами тестів з урядом. Також указ вимагає створення єдиних принципів використання ШІ для федеральних відомств. Документ звертає увагу на захист користувачів і споживачів, дотримання їхніх цивільних прав. Зрештою, нові правила мають захистити працівників від експансії нових технологій і стимулювати інновації та конкуренцію в галузі.

 

Попри гучні слова про прорив у регулюванні ШІ указ Байдена не є сталим законом і діятиме протягом терміну його повноважень. Тому Білий дім поспішає розробити всеосяжний постійний документ, який конкретизує положення указу та закріпить позицію адміністрації Байдена на законодавчому рівні. Про прискорення процесу говорять і в Сенаті, де у демократів упевнена більшість голосів.

Більше читайте у аналітиці інтернет-видання NewsPrice.

Аби бути в курсі сіх актуальних новин підписуйтеся на телеграм-канал NewsPrice - https://t.me/newspriceinfo 

Теги: ШІ,Байден,Америка,Україна

© 2020 rivne-inform

Мої відео