Рівне Інформ

Європейський союз виділить 1 млрд євро на захист світових лісів

Європейський союз виділить 1 млрд євро на захист світових лісів
126527 ПЕРЕГЛЯДІВ

На 26-й Конференції сторін ООН зі зміни клімату (COP26) у Глазго президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила про виділення 1 млрд євро як вклад Європейського союзу до Глобального фінансового зобов'язання по лісах. Цей 5-річний пакет підтримки з бюджету ЄС допоможе країнам-партнерам захистити, відновити та стійко керувати лісами у всьому світі та виконати Паризьку угоду.

Президент Урсула фон дер Ляйєн у своїй промові зазначила: "Ліси - це зелені легкі Землі. Ми повинні захищати та відновлювати їх. Я з радістю оголошую, що ми обіцяємо виділити 1 мільярд євро на захист світових лісів. Це чіткий знак зобов'язання ЄС очолити глобальні зміни для захисту нашої планети відповідно до нашого "Зеленого курсу" ЄС".

 

Комісар з міжнародних партнерств Ютта Урпілайнен додала: "Обіцяний сьогодні внесок ЄС у стійке управління, відновлення та захист лісів сприятиме стійкому зростанню, пом'якшенню наслідків зміни клімату та адаптації до них, а також збереженню біорізноманіття у країнах-партнерах. Європейський Союз працюватиме у партнерстві з урядами, громадянським суспільством, корінними народами та приватними структурами, використовуючи багатосторонній підхід, для досягнення Цілей сталого розвитку і ставлячи на перше місце людей і планету».

© 2020 rivne-inform

Мої відео