Рівне Інформ

Світова організація торгівлі запускає вдосконалену базу даних кількісних торгових обмежень

Світова організація торгівлі запускає вдосконалену базу даних кількісних торгових обмежень
3114 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 листопада Світова організація торгівлі запустила вдосконалену базу даних кількісних обмежень (КО) - онлайн-платформу для пошуку та вилучення інформації про торгові обмеження та заборони, про які повідомили члени СОТ. База даних кількісних обмежень містить інформацію про експортні заборони та обмеження, введені членами у відповідь на пандемію COVID-19, з детальною інформацією про порушені товари, передбачений термін дії заходів та їх обґрунтування в рамках СОТ.

Станом на листопад 2021 року 84 члени Світової організації торгівлі подали до СОТ 220 повідомлень про Кількісне обмеження. Вони охоплюють 1724 повідомлені заходи, які діють нині, причому 62% з них застосовуються до імпорту, а 38% - до експорту. Хоча назва "кількісні обмеження" може навести на думку, що ці заходи мають "кількісний" або "числовий" компонент, насправді лише сім заходів накладають абсолютне обмеження на обсяг продукту, яким можна торгувати.

 

Багато членів також заявили, що ці заходи були вжиті відповідно до міжнародних конвенцій та екологічних угод: Базельська, Роттердамська та Стокгольмська конвенції. 

© 2020 rivne-inform

Мої відео