Рівне Інформ

Депутати Європарламенту підтримують протести проти заборони абортів в Польщі

Депутати Європарламенту підтримують протести проти заборони абортів в Польщі
1398 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Польщі, яка є побожною католицькою країною, вже діють одні з найсуворіших у Європі законів про аборти. Згідно з польським законодавством, аборт дозволено лише в тому випадку, якщо вагітність загрожує життю матері, або якщо вона є результатом зґвалтування чи інцесту.

Десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці після смерті 30-річної вагітної жінки. Активісти заявили, що вона загинула через майже повну заборону абортів у Польщі.

За оцінками, щороку 200 тисяч жінок роблять аборти нелегально або виїжджають для цього за кордон.

«Сьогодні я вирушаю до Польщі, щоб зустрітися з лідерами опозиції ультраконсервативному уряду.  Я знаю, що багато поляків, які не впізнають себе в нинішньому уряді, прив'язані до європейських цінностей, які ми захищаємо» - написав у Твіттері депутат Європарламенту Стефан Сежурне.

Ще один політичний діяч Михал Шимечка теж підтримав протестуючих: «Повна підтримка людей, які потребують розумного та безпечного регулювання абортів у Польщі. Піддавати життя жінок ризику в ім'я ідеології виходить за межі будь-яких розумних стандартів, які мають бути прийнятними в Європі 21 століття.»

Десятки тисяч людей вийшли на демонстрацію у столиці Варшаві, де лунали скандування "Її серце теж билося" та "Більше нікого" на підтримку жінок, які постраждали від нових обмежень у Польщі.

 

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео