Рівне Інформ

Президент Республіки Корея закликав світових лідерів до економічного співробітництва

Президент Республіки Корея закликав світових лідерів до економічного співробітництва
12558 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Республіки Корея Мун Чже Ін закликав світових лідерів на 28-му віртуальному саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у п'ятницю працювати разом для відновлення відкритого та справедливого торговельного порядку.

Виступаючи на віртуальній конференції, Мун сказав: "Подолання кризи Covid-19 та стабільність глобального ланцюга постачання залежать від вільної торгівлі, заснованої на багатосторонності та взаємній співпраці".

Хоча Мун не згадав безпосередньо про дефіцит імпорту сировини з Китаю, що продовжується, його коментарі були витлумачені як тонкий удар по експортних обмеженнях Китаю.

Схоже, що у своїх висловлюваннях президент Мун враховував присутність на онлайн-саміті президента США Джо Байдена та голови КНР Сі Цзіньпіна, чиї країни конкурують за безпеку ланцюжків постачання.

Для стимулювання міжнародної торгівлі Мун заявив, що Корея працюватиме над досягненням колективного прогресу на 12-й міністерській конференції Світової організації торгівлі (СОТ), яка відбудеться в Сеулі наприкінці цього року.

Дбаючи про мир після пандемії, Мун також закликав країни Тихоокеанського регіону, на які припадає близько 60 відсотків світової економіки та майже 40 відсотків населення планети, встановити загальні стандарти для визнання сертифікації щеплень Ковід-19, щоб полегшити міжнародні поїздки.

 

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео