Рівне Інформ

Хмельницькі різдвяні дерева вже готові прикрасити оселі жителів області

Хмельницькі різдвяні дерева вже готові прикрасити оселі жителів області
346488 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ізяс­лавсь­ке лісове господарство розпочало продаж ялинок та сосон до Нового Року. Лісова охорона закликає населення утриматися від самостійної рубки святкових дерев.

 

Цього року на спеціальних плантаціях ДП «Ізяс­лавсь­кий ліс­госп» виростив близько тисячі дерев, які підуть на продаж. Кожна ялинка буде маркуватися яскравою пластмасовою стяжкою зі штрихкодом та унікальним номером. Інформація щодо кожної одиниці хвойного товару міститиметься у Сис­те­мі елек­трон­но­го об­лі­ку деревини. Подібні методи необхідні, аби уникнути повторного продажу за вищу ціну та зменшити кількість ялин сумнівного походження на ринках. Всю необхідну інформацію можна буде перевірити відразу при покупці на сайті Державного агентства лісових ресурсів України. 

 

На­пе­ре­дод­ні новорічних свят гостро постає проблема масового неконтрольованого вирубування дерев для перепродажу. Подібні дії заподіюють шкоду навколишньому середовищу. Проте, ні негативний вплив, ні адміністративна відповідальність не лякають сезонних «підприємців». Правоохоронні органи та лісова охорона в період різдвяних свят проводить рейди біля лісових насаджень для упередження незаконної вирубки. 

 

Вартість ялинок та сосон від ДП «Ізяс­лавсь­кий ліс­госп» варіюється від їх пишності та висоти. Так дерево розміром у понад п’ять метрів коштуватиме 550 гривень, а найменші хвойні представники до одного метру – від 65 гривень. Придбати святкову ялинку можна буде в кон­то­рах ліс­ництв.

© 2020 rivne-inform

Мої відео